משמעות של היפוך גלי T

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/07/2021 | 10:58 | מאת: מרינה

בתי בת 12.5 התלוננה על כאבים באזור החזה בבדיקת א.ק.ג נמצא היפוך של גלי T מv1-v3. (הילדה לא ספורטאית) מה המשמעות ?

היפוך גלי T בנערה צעירה וספורטאית יכול להיות ממצא תקין לחלוטין. במקרה שזהו ממצא חדש ( אקג קודם הראה גלי T חיוביים), או שהילדה סיימה את התבגרותה המינית יכול להיות שמדובר בבעיה בחדר הימני. בכל מקרה כדאי להיוועץ ברופא המשפחה ובעת הצורך להפנותה לקרדיולוג ספורט בברכה, ד,ר דן הדס

04/07/2021 | 14:07 | מאת: מרינה

תודה על המענה המהיר. הבהרה הילדה לא ספורטאית ולא סיימת את ההתבגרות המינית שלה, אקו לב במנוחה תקין, האם להמשיך בירור?

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים