מתן המנגיול לתינוקת שנולדה בשבוע 26 עם VSD ו PFO

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/09/2021 | 17:46 | מאת: אבא

שלום, התינוקת שלי נולדה בשבוע 26 ויש לה היסטוריה של ברידקריות עד שבוע 35. כעת בת 3 חודשים מתוקן לפני בירור חוזר של אקו לב עבור ממצאים של VSD ו PFO מאקו לב שהתבצע בשבוע 36. עקב המנגיומה שוקלים להתחיל טיפול בהמנגיול, האם יש מניעה לתת המנגיול בעקבות ממצאים אלו והיסטוריית ברדיקריות בזמן השהות בפגיה? תודה רבה! אבא מודאג

המנגיול או בשמו הגנרי PROPANOLOL הינו תרופה מוכרת לטיפול בהמנגיומה בינקות וכן בהפרעות קצב שונות. אחת מהתופעות אתן גורמת תרופה זו הינה ירידה בדופק ולכן ההחלטה נשקלת בין פגיעה בתפקוד הלבבי במקרה של האטה משמעותית דופק אל מול יתקונות הטיפול בהמנגיומה וכל מקרה לגופו. אולם אין מניעה ממתן התרופה בברכה, ד,ר דן הדס

07/10/2021 | 06:44 | מאת: אבא

תודה רבה!

//

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים