ילד בן שנה וחצי עם PFO

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

04/01/2021 | 12:37 | מאת: אני

לבני בן השנה וחצי עשו אקו לב לאחר שנולד עם חור שלא נסגר. באקו ראו PFO חוצמיזה הכל תקין. הרופא אמר לחזור לבדיקה בגיל 5. האם לא ניתן לעשות משהו (לסגור את החור) כבר עכשיו? האם המצב מסוכן? תודה

PFO - זהו ממצא אנטומי שקיים בצורה נורמאלית אצל עוברים, קיים בהרבה מהתינוקות לאחר הלידה וב 75 אחוז מהילדים חולף עד גיל 3 שנים... היות ולא לכולם...גם על זה כדאי לעקוב. אבל אין יתרון בלסגור אותו באופן יזום. בברכה, ד"ר דני הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים