bicuspid aortic valve וסיכון לסיבוכים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

22/06/2021 | 15:02 | מאת: נועם

שלום דוקטור מה הסיכוי לילד שאובחן עם bicuspid aortic valve בלי הרחבה של האורטה להזדקק בימי חייו לניתוח לב להחלפת המסתם או לתיקון המסתם או לניתוח לאבי העורקים תודה רבה תודה מראש

כ- 80 אחוז הילדים עם BAV יפתחו בחייהם ( בשלב כלשהו) הצרות או דליפה של מסתם אבי העורקים, חלקם יפתחו הרחבה של אבי העורקים . חלק מהם יזדקקו לניתוח אולם אין נתונים מדוייקים לגבי הסיכוי למשך כל החיים להזדקקות לניתוח היות ויש רמות מאד שונות של שינויים במסתם המשפיעים על מספר דברים שונים בהחלטה . בברכה, ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים