פורום קרדיולוגיית ילדים

הפורום מיועד להתייעצויות בנושאים מגוונים בקרדיולוגיית ילדים: אוושה, פגמים מולדים (ASD ,VSD ועוד), הפרעות קצב, מחלות לב נרכשות בילדים - כולל אבחון אצל עוברים.

השירות לקרדיולוגיה ילדים בבי"ח אסף הרופא קיים מ-1998. המסגרת הוקמה כמרכז אזורי לאבחון וטיפול במומי לב מולדים בילודים ומבוגרים במכון הלב בבי"ח אסף הרופא.

במהלך השנים גדל השירות וכיום מתבצעות במסגרת זו מעל 1,500 בדיקות אקו לב ומאות ייעוצים ואבחונים, ביניהם אקו לב עובר, הולטר, מבחן מאמץ ועוד.

.
242 הודעות
235 תשובות מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים

15/10/2019 | 21:52 | מאת: אביטל

נשלחתי לבצע את הבדיקה בשבוע 21 בעקבות הפרעות קצב שראו באולטרסאונד , הקרדיולוג בהדסה אמר שמבנה הלב תקין , זרימת הדם תקינה אבל יש הפרעות קצב שהם נוצרות מקצב מהיר מדי ואז נוצרת הפסקונת אחרי 2 פעימות ..  הוא הסביר שהלב על 120 ב2 הפעימות ״הבסדר״ ו90 בפעימה הלא תקינה ( שזה מתב שהלב בעצם לא מצליח לעמוד בדופק הגבוה) הוא קבע לי בדיקה שוב עוד יומיים ואם המצב ימשיך הוא אמר שהטיפול זה כדורים להפרעות קצב . שאלתי היא מה באמת הטיפולים שניתן לתת לעובר ? עד כמה מצב כזה מסכן את העובר ? והאם המצב הזה שכיח ? וממה הוא נגרם ? הרי בכל הבדיקות שעשיתי עד כה הכל היה תקין .. (יכול להיות שמשתיית קפה , קולה ומתוקים ?) אני נורא חרדה .. אשמח לעזרתכם , הסברתי כמיטב יכלתי

היי בהריון בשבוע 16, בסקירת מערכות שבוצעה השבוע נמצא right aortic arch אני ממש מודאגת הבנתי על כל מיני בעיות שעלולות להיות כמו טבעת וסקולרית ,תסמונת די ג'ורג' ועוד. אני אמא לילד אוטיסט שצריך את עזרתי . מה הסיכון מול הסיכוי לבעיה והאם כדאי לבצע הפלה

11/10/2019 | 22:41 | מאת: אורטל

שלום ד"ר, אני בשבוע 25 אושפזתי בשל פתיחה וקיצור צוואר הרחם. ב us לצורך הערכת גדילה התגלה Mild TR. בעקבות הנ"ל הושלם אקו לב שהדגים בנוסף לכך Bidirectional flow in PDA. ללא ממצאים חריגים נוספים. לציין כי עם קבלתי למחלקה ויומיים טרם ביצוע האקו לב הוחל טיפול באינדומתיצין לאפשר חלון זמנים לקבלת סטירואידים. אשמח לשמוע את המשמעות הקלינית של הממצא ב pda ובמסתם הטריקוספידאלי. האם מדובר במום שמקורו מלחץ תוך ריאתי גבוה? מה הן האלטרנטיבות הטיפוליות? בברכה, אורטל

לקריאה נוספת והעמקה

אורטל שלום, הזרימה הנורמלית בדוקטוס בעובר הינה מימין לשמאל , כלומר מאיזור התנגודת הגבוהה בצד ימין לתנגודת הנמוכה יותר משמאל. אם הדוקטוס זורם גם מצד שמאל לימין זה אומר שהתפתחה תנגודת גבוהה יותר משמאל( המערכת הסיסטמית) בשל לרב בשל הצרות כלשהיא אולם לא תמיד ניתן לדעת מה המקור. הטפול באנדומתצין יכול גם הוא לגרום להצרויות כאלה בדוקטוס ואפילו לדסגירתו אולם בשיקולי "עלות תועלת" חשווב לתת אותו כאשר יש חשד ללידה מוקדמת בכדי לשפר את תפקוד הריאות. ה-TR אינו תורם לתאוריה הראשונה שכן הוא מחמיר בד"כ בזמן עליית התנגודת מימין (או בעיה מסתמית ללא קשר). המסקנה היא ששני הממצאים לאו דווקא קשורים ,אולם חשוב לבצע מעקב לבבי תכוף על ידי קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר . בהצלחה ד"ר דן הדס

07/10/2019 | 08:13 | מאת: רחל

היי שלום ביתי בת 4 מזה עשרה ימים מתלוננת פתאום על דופק מואץ. יש לציין שהיה לה חום יום אחד וזה הופיע יום אחרי. רופאת הילדים טוענת שילדים לא יודעים להרגיש לבד , אך היא אכן מרגישה ולא אומרת סתם - מכירה את ביתי. ואכן כשאני סופרת הדופק מגיע לכ130 לדקה הופננו ועשינו בדיקת הולטר ומחכים לתוצאות. עשינו גם בדיקות דם וב״ה הכל תקין. הרופאה אומרת שאין מה לדאוג אך אני ממש דואגת!! אודה לתשובתך ממה זה יכול לנבוע והאם אכן יש מקום לדאגה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל, דופק 130 אינו דופק מהיר במיוחד בילדים בני 4 בזמן עירות. יחד עם זאת טוב עשית שפנית לרופאת המשפחה. הייתי ממליץ על אקג והולטר כדי לראות שאין הפרעות קצב. ובהמשך יעוץ קרדיולוג ילדים באם נמשכים האירועים בברכה, ד,ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום ד"ר הדס , אני בשבוע 15 ויום אתמול עשינו סקירת מערכות מוקדמת אצל ד"ר עופר מרקוביץ. ד"ר מרקוביץ ראה נוזל סביב לב העובר והמליץ לעשות אקו לב עוברי בשבוע 22 , האם הדבר תקין? הוא טוען שזה תקין , אך אני לא שקטה , אם תוכל לענות לי אני מאוד אשמח על מנת שאהיה שקטה. תודה ורבה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

אלה שלום רב, נוזל בכמות קטנה סביב לב העובר בסקירת מערכות הינה דבר שכיח שאינו מרמז על בעיה כלשהי, יחד עם זאת חשוב לבצע בהמשך אקו לב עובר בכדי לוודא שהנוזל אינו גדל ושאין פגיעה מבנית. ישנם גם קרדיולוגים המומחים לאקו לב עובר (לדוגמא ד"ר גורדין מהצוות שלנו) שיודעים לבצע אקו לב עובר גם בשבועות מוקדמים יותר. בהצלחה ד"ר דן הדס

01/10/2019 | 20:13 | מאת: roger1000

בני בן ה-3 סובל מדופק נמוך מבקש לדעת איזה סוג בדיקות יש לבצע כדי לאבחן את המחלה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרה של חשד לברדיקרדיה יש לבצע אקג, הולטר ואקו לב. יכול להיות שבהמשך יתבקש CMRI או בדיקות נוספות וחשוב גם לזכור שפעמים רות, ברדיקרדיה אינה מקורה בפעילות לא תקינה של מערכת ההולכה . והכי חשוב.... להגיע למומח להפרעות קצב בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

25/09/2019 | 15:33 | מאת: איתי צוקי

שלום, אני בן 15 לפני יותר משבועיים התחלתי לקחת אנטיביוטיקה עקב סטופטוקוקוס שהיה לי. לקחתי למשך 10 ימים את זה ולבסו זה עבר. אחרי שלושה ימים משהתחלתי לקחת את האנטביוטיקה התחילו לי דפיקות לב מהירות במנוחה ועד עכשיו זה מתמשך. אפילו כשאני עושה ריצה קטנה הלב שלי כבר מתחיל לדפוק במנורות גבוהה מאוד ולקוח לו זמן להתייצב. עשיתי שלוש בדיקות אקג במנוחה והם יצאו תקינות לגמרי (עשיתי אותם בתקופות שונות), עשיתי צילום חזה וגם הוא יצא תקין לגמרי, אתמול הלכתי לקרדיולוג לב לילדים וגם האולטרסאונד לב יצא תקין לגמרי. התופעה המוזרה הזאת ממשיכה לקרות וזה מלחיץ אותי מאוד. אין לי מושג כבר מה לעשות ואני לא יודע אם זה קשור לאטיביוטיקה או שלא ואם זה יעבור עם הזמן... עזרה???

לקריאה נוספת והעמקה

איתי שלום, יש מספר אפשרויות למצב שלך, כשהראשונה היא שהגוף שלך עדיין לא החלים לחלוטים מהמחלה....אבל יש עוד כל מיני אפשרויות ולכן צריך להמשיך את הבירור. צריך הולטר ל-24 שעות ובהמשך ארגומטריה לשיא מאמץ. אם עיקר הבעיה היא במאמצים כדאי לראות קרדיולוג ספורט. יכול להיות שבהמשך תצטרך גם MRI לב...הכל תלוי במה ימצא בבדיקות בריאות שלימה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים ומומחה להפרעות קצב

23/09/2019 | 01:37 | מאת: נירה

שלום רב בני בן 13 היינו אמורים להתחיל כדור קלנורית עקב טיקים, לפני נטילת הכדור בקשה הרופאה שנעשה אקג. עשינו אקג יצא עם פעימות מוגברות אקו לב יצא תקין עם פעימות מוגברות הופננו להולטר 24 שעות להלן התוצאות: קצב סינוס מהירות מינמלית 55 פעימות לדקה. מהירות מקסימלית 115 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת 67 פעימות לדקה. ‏Apcs מרובים (15890) ארוע של שלישיה על חדרית. ‏Vpcs לא נצפו אשמח לדעת מזה אומר, אני ממש מבוהלת. המון תודה נירה

לקריאה נוספת והעמקה

נירה שלום, את מתארת הפרעת קצב שמקורה בעליות והינה שכיחה במתבגרים . אם הילד ללא סימפטומים ואקו לב שלו ( שבוצע על ידי קרידולוג ילדים) תקין אפשר לבצע ארגומטריה ובד"כ נראה כי האירועים מתמעטים בעליית הדופק. ואז יצטרך רק מעקב קרדיולוגי שנתי. בכל מקרה חשוב לפנות ולהייועץ עם הקרדיולוג ששלח אתכם לבדיקות בברכה, ד"ר דן הדס מומחה להפרעות קצב בילדים

16/09/2019 | 13:25 | מאת: יעלי

שלום, במוניטור שבוצע בשבוע 29, התרשם הרופא מדופק בסיס נמוך (סביב 110), לאחר בדיקת קרדיולוג (אקו) לא נמצאו ממצאים משמעותיים כלשהם, מלבד מחיצה מעט מעובה, שנאמר לי שקשורה לסכרת הריונית שיש לי. דופק בסיס בבדיקה נע בין 114 ל- 125. כעת אני במעקב של מוניטור כל כמה ימים והנחייה לביצוע בירור גנטי. אני מודאגת וחוששת רוב הזמן, מפחדת שבזמן שאני לא נבדקת יש האטות משמעותיות יותר. בנוסף, לא ברור לי מה צפוי בלידה עצמה כתוצאה מכך (אפידורל מותר? האם לא מאט דופק?) ולאחריה מבחינת הבדיקות לתינוקת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, לדופק נמוך סביב 110-120 בעובר יש הרבה מאד סיבות, רובן הגדול אינן מדאיגות. המחשבה ככל הנראה של הרופא המטפל הינה שזה ממצא אקראי שאולי עלול להחמיר בהמשך ולכן שווה לעקוב. אם בזמן הבדיקות ישנן האטות משמעותיות ,יש חשיבות להבדק על ידי קרדיולוג ילדים מומחה לאקו לב עובר בכדי שיראה שמערכת ההולכה עובדת כסדרה. יחד עם זאת תדירות המעקב לא באמת ידועה ולכן כל רופא עושה כראות עיניו ונסיונו. לאחר הלידה ככל הנראה יבוצע אקג לילוד ואולי אף הולטר כדי לוודא שהדופק סדיר ותקין. אין הגבלה מבחינת אפידוראל ,אולם במהלך הלידה אם יהיו הפרעות קצב משמעותיות ישנו סיכוי שהצוות המטפל יחליט לזרז את הוצאת העובר היות וירידה בדופק בזמן לידה יכולה במצבים מסויימים להעיד על מצוקת עובר. שורה תחתונה, כרגע תמשיכי במעקבים. כשיוולד העובר יעשו לו בדיקה ספציפית ואז את והרופאים המטפלים יהיו יותר חכמים בברכה, ד"ר דן הדס מומחה לקרדיולוגיה והפרעות קצב בילדים

13/09/2019 | 01:27 | מאת: נטע

שלום ילד כבן 5, נולד עם מום לבבי (בין השאר ללא מסתם פולמונרי) ניתוח ראשון (שאנט) בוצע בימים שסמוך ללידה כעת מדובר על ניתוח להתקנת (לא היה מסתם) מסתם פולמונרי. שאלותיי: 1. מה ההבדלים בין המסתמים השונים, מכני, ביולוגי והומוגרפט? 2. מדוע יש העדפה להומוגרפט על פני מסתם ביולוגי? 3. האם המסתם גודל עם הילד? כלומר ילד בגיל כזה הוא ואיבריו גדלים, איך המסתם משתלב? 4. הבנתי שהמסתם לא מחזיק לאורך שנים ויהיה צורך בהחלפה, ושניתן ככל הנראה יהיה לבצע את זה דרך צנתור. מדוע בעצם בפעם הראשונה שמתקינים את המסתם לא ניתן לבצע זאת בצנתור (אולי שאולי כן?)? 5. מה הסיבה שבמסתמים מהחי או מתורם אין את הבעיה של דחיית שתל כמו במושתלי איברים שנזקקים לתרופות? 6. האם ניתן לבצע ניתוח להתקנת מסתם גם בשיטה שעיר פולשנית במקרה שכזה או רק באמצעות פתיחת בית החזה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום, השאלה קצת סבוכה בכדי להסביר על רגל אחת כאן בפורום אבל אנסה לפשט את העניין, המסתם האידיאלי להחלפת המסתם הריאתי טרם נמצא, במחקרים רבים ובמאמרי סקירה בשנים האחרונות מדובר על כך שהמסתם הריאתי האידיאלי להחלפה צריך להיות אופטימאלי מבחינת תפקוד המודינמי, קל להשתלה, עמיד לתקופה ארוכה ובעלות שאינה גבוה מידי. מסתמים רבים נוסו במשך השנים בינהם מכנים, עם ובלי סטנטים, הומגרפטים, עצמיים או מבעלי חיים אחירם, כאלה שבנויים ממעטפת הלב וגם כאלה שמקורם בורידים במערכות אחרות בגוף. השימוש במסתמים מכנים תואר אולם בשלקרשיי דם מרובים וכשל המסתם- נזנח. בעשור האחרון התפתחו המסתמים הביו-פרוסטטים והמסתמים של ה"דור השלישי" בשילוב תרופות למניעת הווצרות סידן ונוגדי קרישה העלו באחוזים ניכרים את יכולת השרידות של המסתמים עם העדפה בד,כ לגישה המלעורית אולם ההחלטה על מסתם ספציפי תלויה מאד באנטומיה המורכבת מלכתחילה של המום הלבבי, היכולות הכירורגיות והצינתוריות של המרכז בו מתבצע וכמובן נסיונו של הקרדיולוג המטפל מקווה שעכשיו ההחלטה קצת יותר ברורה, בכל מקרה חשוב לדבר עם הרופא המטפל ולקבל את הסיבה להחלטתו בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

04/09/2019 | 13:36 | מאת: רחל

שלום ותודה רבה על ההזדמנות! היינו היום אצל ד"ר ברעם המקסים! (בן 5.5 חודשים, מעקב אחר PFO לאחר לידה שנסגר, ואסימטריה קלה של מסתם אורטאלי, ממצא שכיח וללא משמעות קלינית, ביקורת אחרי גיל שנתיים). בבדיקה שכחתי לשאול שאלה שלא נותנת לי מנוח.. אבי נפטר לפני כמה חודשים, בגיל 63 כנראה מדום לב, ללא היסטוריה של מחלות, למעט ניתוח פוליפים באף ותיקון בקע מפשעתי, לא עישן / אלכוהול מעולם ולא נטל כדורים באופן קבוע כלל. האם אכן זה מגיע משום מקום? האם זה משהו שיכול לעבור בתורשה? הילדים / הנכדים נמצאים באיזשהי קבוצת סיכון? ולו מינורית? יש דברים שכדאי לשים לב אליהם יותר מבאופן רגיל? שוב תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רחל, מוות פתאומי בגיל 63 בד"כ אינו מרמז על פגם לבבי תורשתי היכול לפגוע בילדים . בטח כשאין לנו הסבר על סיבת המוות . מומלץ לשמור בגל מקרה על תזונה מאוזנת ,פעילות גופנית מעל 150 דק בשבוע. בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום דר׳ הבת שלי בת 3.5 נשלחה לאקג עכב אורטיקריה,חום,וכאבי שרירים. אשמח אם תוכל להסביר לי את תוצאות הבדיקה. Hr 133 זה תקין במצב כזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, HR הכוונה ל HEART RATE. דופק 135 לילדה בבגיל 3.5 שנים הוא דבר נורמאלי בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

תודה על התשובה. מצרפת את התוצאות.  QRS 132 P -151 T 90 QRS(ms) 196 P(ms) 120 PR(ms) 136 QT/QTc (ms) 236/0 R-R (ms) 450 תודה.

דיאנה שלום, לנתונים שכתבת אין כל כך משמעות, אלה הנתונים שיוצאים מפלט מכשיר האקג, לפעים הם מדוייקים...לרב לא! במקרה שלך אני משוכנע שלא היות ו QTC היה אפס.... בכל מקרה נסי להעלות את האקג עצמו, וגם לתת יותר פרטים על מצב הילדה בזמן האקג(עירה,ישנה,בוכה,רגועה, חום וכדומה....)

04/08/2019 | 16:28 | מאת: ..

שלום , אני כרגע בשבוע 23 , בסקירה ראשונה הודגם vsd קטן מוסקולרי בחלק התחתון של המחיצה . עקב זה בוצע מי שפיר לפני אקו לב כי לא הייתי מוכנה לעשות מי שפיר מאוחר תשובה תקינה . בסקירה שנייה vsd קשת אורטה צנועה וחשד לקורקציה של האאורטה ממצא שהבהיל אותי רצתי ישר אחרי הסקירה לאקו לב שהיה אמור להיות שבוע אחרי הסקירה באקו לב vsd קטן מוסקולרי עם דלף דו כיווני קשת אורטה צנועה אך זרימת דם טובה ללא האצה . הקרדיולוג הסביר שהוא לא חושד בקורקציה וכל המבנים של הלב נראים תקינים לגיל ההריון עם זרימת דם טובה נקבע לי מעקב לעוד שבועיים . השאלה האם מה שראה הרופא בסקירה יכול להיות טעות ובכלל איך אפשר לאבחן קוקרקציה שהדוקטוס עוד פתוח ? ומה המשמעות הקלינית של קשת אורטה צנועה؟

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להוכיח או לשלול קוארקטציה בעובר היות והדוקטוס פתוח כמו שציינת, אולם עם הנסיון מומחי אקו לב העובר שביננו יכולים להעריך בסבירות טובה למדי האם תתפתח קוארקטציה או שהסבירות לכך נמוכה. עם התקדמות המעקבים התמונה תתבהר יותר אולם תשובות סופיות יהיו כמובן רק אחרי הלידה ( ולפעמים אפילו מספר חודשים אחריה) החלק החשוב ביותר הוא המעקב. האם הייתה טעות...ככל הנראה לא, כי גם בהמשך מדובר על קשת "צנועה" ומכאן למדים אנו שהיה נכון להפנות את תשומת הלב לממצא( גם אם בסוף יתברר שאין קוארקטציה. לא קל לחיות עם הספק, אבל אין הרבה ברירה במצב שלך היות ואינו חד משמעי מקווה שעזרתי לבער את הסןגייה, בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

03/08/2019 | 00:48 | מאת: טלי

שלום, הבת שלי בת 3 וחצי הופנתה לאקו לב עקב זה שרופאת במשפחה שמעה אוושה בלב. הסביר רופא הקרדיולוג ילדים אחרי בדיקת האקו שהכל תקין חוץ ממצא הpfo שהינו קטן ( לא צויין מה הגודל) ונאמר שיש עדיין סיכוי טוב שיסגר. כמו שהבנתי שאמור להסרר עד גיל שנתיים, השאלה שלי מה הסיכוי שזה יסגר? ואם לא נסגר? עוד הסביר הרופא שנחזור למעקב שהבת שלי תהיה בכיתה א. אני מאד מודאגת. ותודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

טלי שלום רב, כפי שכבר כתבתי כאן בעבר PFO אינו מחלה, אינו מום לבבי אלא צורה אחרת של אנטומיה תקינה. בגיל המדובר קיים סיכוי של כ 75% שיסגר, זה יכול לקרות עכשיו יכול בעוד חודש יכול בעוד שנה ויכול גם סביב גיל 3-4 שנים. אם לא נסגר עד גיל 4 שנים כנראה לא יסגר. אין צורך לדאוג, אבל בהחלט כדאי לחזור ולהבדק בעוד מספר שנים בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

21/07/2019 | 13:25 | מאת: עדי

שלום, יש לי שתי בנות בגילאי 10 ו9 שמאובחנות עם pfo, רציתי לדעת האם מותר להן לצלול צלילה מקצועית, האם יש הגבלת עומק או שבכלל אסור להן לצלול עם בלון חמצן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, אני מעריך שאת מתוככונת לצלילה חובבנית ולא מקצועית .היו וצלילה חובבנית היא הצלילה"הרגילה" שמבצעים ילדים בעוד צלילה מקצוענית דורשת תערובת של אוויר שונה. ומיועדת לצלילות עמוקות. לגבי צלילות חובבניות. ההגדרה היא שמותר לצלול עד 10 מטרים, ובהנחיות אחרות עד 20 מטר. בד,כ אין בעיה עד 2 כוכבי צלילה. כמובן תלוי בכמות הזמן ובעומק בו שוהים מתחת למים ולדברים ספציפים יד להיוועץ ברופא צלילה. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום ,אודה לשפיכת אור בנושא תינוק בן 7 חודשים עבר הולטר של 24 שעות ונצפו 2309 בודדים בימימה . קצב סינוס הפרעות חדריות ללא הפרעות הולכה ללא שינויים משמעותיים במקטע stללא מה זה אומר??

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום, APB'S פירושם ATRIAL PREMATURE BEATS כלומר פעימות עליתיות מוקדמות. הכוונה לפעימות מוקדמות שהמקור שלהן בעליה. פעימות אלה בד"כ אינן פוגעות בהתכווצות התקינה של הלב, יחד עם זאת עלולות להיות סמן מקדים לבעיות אנטומיות הנמצאות בעליה. חשוב לבצע אקו לב ולהראות את הבדיקה לקרדיולוג ילדים המומחה בהפרעות קצב . בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

11/07/2019 | 16:02 | מאת: ורד

שלום לילדה בת 12 עם pfo זעיר רציתי לדעת מה הסיכונים (אם יש) בטיסה ארוכה (עד בוליביה)? ומה הסיכונים (אם יש) בהימצאותה בערים גבוהות כמו בבוליביה? תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

ןרד שלום, PFO אינו מחלה, אינו מום לבבי אלא צורה אחרת של אנטומיה תקינה. בגיל המדובר קיים סיכוי של כ 75% שיסגר, זה יכול לקרות עכשיו יכול בעוד חודש יכול בעוד שנה ויכול גם סביב גיל 3-4 שנים. אם לא נסגר עד גיל 4 שנים כנראה לא יסגר. ילדתך בת 12. הPFO כנראה ילווה אותה בהמשך החיים. יש הרבה דיונים בספרות במקצועית האם יש צורך לסגור אותו ובאיזה מצבים ספציפים (בעיקר לאחר אירוע מוחי מסיבה לא ברורה) . ישנן גם הגבלות לדבי צלילה עם PFO בשל עליית הלחצים וחשש ממעבר דם מצדו הימני לצידו השמאלי של הלב. אולם אין מניעה מאיזורים בהם הלחץ הברומטרי נמוך יותר כלומר מקומות גבוהים יותר, או מטיסות ארוכות במטוסי נוסעים. תהנו בבוליביה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

14/07/2019 | 17:07 | מאת: ורד

תודה רבה על התשובה :) שמעתי שצריך בטיסה ארוכה לקום להסתובב פעם בשעה בשביל שלא יהיה קריש דם או משהו כזה אז זה לא רלוונטי לילדה? שוב תודה :)

ורד שלום, בשל החשש מפקקת ורידים מומלץ לעשות פעילותת גופנית בזמן הטיסה כמו ללכת פעם בחצי שעה וכדומה. זה נכון בכל גיל בלי קשר לPFO . מצב של חוסר תנועה כשהגוף בישיבה אינו מומלץ בריאותית ולכן ככלל, טוב להסתובב מידי פעם תהנו ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

09/07/2019 | 11:39 | מאת: דניאל

אתמול ביצענו אקו לב לבני בן החודש הקרדיולוג אמר כי הכל תקין וישנם 2 ממצאים שצפויים להסגר לבד ועדיין לא נסגרו בשל גילו הצעיר. יצאתי עם הרגשה שהכל בסדר, בבית הסתכלתי על התוצאות ומאז אני חוששת אפרט: אקג קצב סינוס תבנית תקינה לגיל אקו דופלר: סיטוס סוליטוס מבנה סגמנטאלי תקין החזר תקין של ורידים לפרוזדורים מחיצה בין פרוזדורית pfo עם דלף שמאל לימין מסתמים avv תקינים מחיצה בין חדרית הודגם vsd שרירי קטן מוצא ומנח תקין של כלי הדם הגדולים קשת האורטה תקינה מוצא תקין של כלי הגם הכליליים ללא תפליט פריקרדיאלי תפקןד לבבי תקין סיכום Pfo Vsd מה זה אומר? אשמח למענה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, PFO הינו פתח טבעי בעין העליה הימנית והשמאלית, ולעומתו VSD הינו פגם במחיצה בין החדר הימני והשמאלי. כלומר...PFO הוא דבר טבעי, וקצת קשה לאמר למה התכוון הסוקר כשאמר "גדול מהרגיל" אבל בכל מקרה, אם אינו מפריע לזרימת הדם במהלך ההריון בד"כ אינו בעייתי, וברב הילדים נסגר עד גיל שנתיים, יחד עם זאת בכ-25 אחוז מהמקרים הוא נשאר פתוח לכל החיים ואז ההחלטה מה לעשות איתו תלויה בהרבה משתנים ולא ניתן לחזות אותה כעת. לגבי ה VSD , המיקום השרירי הוא מיקום נפוץ ואם הוא קטן יש סיכוי טוב שייסגר לבד. האם ייסגר עד גיל שנתיים או אח,כ ...80% שכן אבל ...גם את זה קשה לנבא כרגע, אולם ההשלכות לגביו תלויות בגודלו, במיקום המדוייק שלו ובתנגודת הריאתית שתהיה בהמשך המעקבים .. VSD ככלל הוא אחד ממומי הלב המולדים הנפוצים יותר. בהצלחה ד"ר הדס קרדילוג ילדים

09/07/2019 | 14:49 | מאת: דניאל

תודה רבה על התשובה, מכיוון שזהו תינוק כה קטן ונושא כה גדול נלחצתי. אם אני מסכמת את שתי התשובות של הקרדיולוג שטיפל בנו ואמר כי הכל תקין ואת תשובתך אני מבינה כי ההכל תקין הכוונה שסביר שעד גיל שנתיים 2 הממצאים אכן יסגרו. והכל בסדר, האם כך אפשר לפרש בתור אמא לחוצה?

נכון מאד! תגדלי אותו בנחת ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

09/07/2019 | 20:14 | מאת: דניאל

תודה רבה, פורום מבורך!

.

02/07/2019 | 12:33 | מאת: קרן

כשהבת שלי נולדה בבית החולים בעקבות זאת ששמעת (ד״ר הדס) רשרוש בלב עשית לה אקו לב לפני השחרור ורשמת בדו״ח: גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב. זרימה תקינה בצבע ודופלר על פני המסתמים, מסתם אאורטאלי נפתח כדו צניפי. נצפה מוצא תקין של העורקים הגדולים. הדוקטוס נראה סגור. קשת האורטה נראתה תקינה, זרימה תקינה באורטה היורדת. המחיצה הבין חדרית נראית תקינה. הודגם pfo ו- bicuspid like aortic valve ביקורת עוד 5 חודשים עם אק״ג מהקהילה. אני מניחה שבמילה like זה הוקלד לא נכון והתכוונת ל-leak? וגם - האם זה אומר שיש לה דליפה כבר עכשיו כי ראיתי שמצב זה לא נפוץ? כי מצד שני רשמת שיש זרימה תקינה על פני המסתמים וקראתי במחקרים שכשיש דליפה במסתם כזה (ולא היצרות למשל או שהוא עובד תקין) זה מצב פחות טוב להמשך החיים ודורש ניתוחים חוזרים לפני גיל 50 בדר״כ. אני נורא מבולבלת, אשמח אם תבהיר לי את המצב ומה קורה במסתם שלה... תודה, אמא דואגת.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום, BICUSPID LIKE הכוונה היא שיש מסתם אאורטאלי עם 3 עלים אולם כרגע נפתח כדו עלי בגלל איחוי בקצה של שניים מהעלים. מצב זה די נפוץ ובחלק גדול של הילדים המסתם "משתחרר" וחוזר להפתח ולהסגר כרגיל. אין דליפה! כשיש דליפה אנחנו קוראים לה AORTIC INSUFFICIENCY או בקיצור AI. שורה תחתונה...מותר לישון בשקט ולהפגש עוד כחצי שנה-שנה ואז נראה האם המסתם באמת דו צניפי או שהכל הסתדר. בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום רב אני מרגיש זמן מה דפיקות לב דקירות בחזה כאבים בשרירים לפעמים ולפעמים תחושת מחנק ועוד אני בן 17 ואתמול הייתי בבית חולים ועשיתי אקג בדיקת דם וצילום חזה הכל היה תקין רק יצא לי Ck-b 689 שהטווח נע בין 10-170 יש לציין שאני בעל מסת שריר גבוה מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני כוח ואירובי לפי מה שקראתי באינטרנט זה יכול להיות קשר ללב ויכול להיות גם בגלל מסת השריר אבל 689 זה לא ממש גבוה? הרופאה לא אמרה על זה כלום אך אמרה שיש חשד לתפקוד גבוה של בלוטת התריס אבל לאחר שעקבתי מה גבוה ומה נמוך בבדיקות הדם זה לא יכול להעיד על בעיה לבבית אני לא מעשן בלי גנטיקה של התקפי לב במשפחה לא שותה משתדל לשמור על אורח חיים בריא

לקריאה נוספת והעמקה

תאיר שלום, CK או בשמו המלא CREATININE KINASE הוא חומר המופרש ממספר מקומות בגוף מהשרירים, מהמח ומהלב . CKMB מופרש מהלב, CKMM מופרש מהשריר CKBB מופרש מהמח. ההערככה שלי היא שבדיקת המעבדה עליה אתה מדבר בודקת CK כללי ולא את אחז מהנגזרות הספציפיות ולכן בבדיקה זן לא ניתן לדעת מה המקור שלו. סביר להניח שבבית החולים בו ביצעת את הבדיקה לקחו בדיקה בשם טרופונין (TN ) שבודקת חומרים המופרשים מהלב וכך ניתן לשלול האם עליית ה CK הגיעה מהלב או מהשריר. עליייה ב CK בספורטאים עם מסת שריר גבוהה צפוייה בעיקר לאחר מאמץ.כאשר 699 אינו ערך גבוה מבחינה מסוכנת בהצלחה ד,ר דן הדס קרדיולוג ילדים

20/05/2019 | 21:55 | מאת: דורון

שלום עשיתי אקו במאמץ הטכנאי בהתחלה בדק את הלב לפני המאמץ ובדק אחרי המאמץ אחרי הבדיקה הטכנאי בדק שוב את הלב מה זה אומר באקו במאמץ נצפה שיפור בהתכווצות בכול האיזורים? כי זה משהו כללי כזה התשובה זה מה שכתב המפענח מה זה אומר על מה זה מעיד ?

לקריאה נוספת והעמקה

בכלליות ,תפקוד הלב אמור להשתפר במן מאמץ. ישנם מצבים בהם תפקוד הלב אינו משתפר או אפילו מורע באיזורים מסויימים בשל פגיעה איזורית בתאי הלב מסיבות שונות. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וספורט

שלום ד"ר , סליחה על השאלה הבוטה,אתה מציג עצמך כקרדיולוג ילדים האם זה אותו דבר כמו מומחה בקרדיולוגיית ילדים,או שקרדיולוג ילדים הוא כבר בתקופת ההתמחות לפני קבלת המומחיות

לקריאה נוספת והעמקה

מנשה שלום רב, ההנחייה של ההסתדרות הרפואית הינה שרק קרדיולוג ילדים מומחה יציג עצמו כקרדיולוג ילדים. בזמן ההתמחות ההגדרה היא "מתמחה בקרדיולוגיית ילדים". בפורום הזה, אנוכי,ד"ר ברעם וד"ר גורדין מומחים בקרדיולוגיית ילדים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים ( מומחה).....

16/05/2019 | 16:15 | מאת: נדב

אשתי בשבוע 24 וטובים אצל העובר av block מדרגה 3 מה שכנראה מצדיק קוצב מהיום הראשון. 1. מה רמת הסיכון להשתעל קוצב לעובר? 2. האם יתכנו סיבוכים? 3. בסופו של דבר השאלה העיקרית, האם התינוק/ילד/בוגר יחיה חיים רגילים ונורמטיביים או שהם יהיו מוגבלים באיזשהי צורה? אשמח לתשבותך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, COMPLETE AV BLOCK היא הפרעה מסכהת חיים גם עבור העובר וגם עבור ילוד. חלק לא מבוטל מהעוברים עם הפרעה זו לא שורדים עד הלידה.כאשר הסיבוך העיקרי נקרא HYDROPS והוא מלווה בתחלואה ותמתה. לאחר הלידה לא כל תינוק עם COMPLETE AV BLOCK יקבל מיד קוצב, זה תלוי בקצב הלב הממוצע ובהפרעות קצב נוספות אם קיימות. בכל מקרה השתלת קוצב בילוד הינה פעולה עם סיכון לא מבוטל. אני ממליץ לך לשבת עם קרדילוג ילדים המומחה להפרעות קצב ולדון על המקרה הספציפי שכן ההשלכות הן רבות גם על חיי העובר-תינוק וגם על חייכם בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

12/05/2019 | 15:47 | מאת: אלעד

שלום אני בן 28 ואני יודע שאתה קרדיולוג ספורט וזה פורום לילדים אבל צריך את השקפתך חוות דעתך לגביי הנושא שלי.. בשנים האחרונות רצתי המון הייתי בכושר נהדר כול ריצה במשך שעה, אף פעם לא נעזרתי בשעון דופק וכאלו. בחודשים האחרונים לא עשיתי פעילות אירובית ריצה וכאלה. אני בריא אין לי בעיות עשיתי בדיקות מקיפות . ניסיתי לחזור לרוץ ריצה ממש קלה במשך עשרים דקות הדופק הגיע לי ל170 מפעילות ממש קלה בדקתי אם האצבעות בעורקים. השאלה שלי אליך זה לא מסוכן דופק כזה מריצה כזאת קלה אפילו עבר ת170...איך מריצה ממש קצרה הדופק הגיע לי ל170 ועבר אותו אפילו מה עצתך? אציין ארגומטריה,אקו דופלר ועוד בדיקות לב תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד שלום, דופק 170 לאחר פעילות קלה , לא כל כך סביר בגילך. כדאי להבדק על ידי קרדיולוג ספורט בברכה, ד"ר דן הדס

שלום שוב זה מבחן מאמץ שעשיתי לפני שבוע: לסיכום ממצאי הבדיקה מצביעים על: סיכום: ביצע 7 דקות מאמץ לפי פרוטוקול ברוס הגיע לקצב לב מירבי של 190 לדקה 101 % מדופק המטרה ול.ד 160/90 אין אריטמיה אין התפתחות של הפרעת הולכה צניחת st מנימלית משיפוע עולה ללא דינמיקה בגלי t בחיבורים האינפרולטרלים הערות מבצע הבדיקה: כושר גופני ירוד תגובה נורמוטנסיבית אין סימני איסכמיה מיוקרדיאלית באקג במאמץ. זה שאני לא בכושר לפי הבדיקה אני יודע בעבר הייתי בכושר שיא רץ שעה שלוש פעמים בשבוע בחודשים האחרונים לא. אקו דופלר במנוחה תקין אק"ג תקין דם ותריסיות תקין צילום חזה והולטר תקין מידי פעם במנוחה סינוס טכיקרדיה של 100 עד 120 ללא הפרעות. שאלתי אליך אם הנתונים שנתתי ובמיוחד הנתון של המבחן ארגומטריה שהגעתי לדופק מטרה ללא עדות להפרעה או לאיסכמיה אני יכול לעשות פעילות גופנית?

אלעד שלום, תיאור הבדיקות הנ"ל תקין, אבל אני לא חושב שנכון לתת יעוץ פרטני בלי לראות את המטופל. אנא פנה אל הקרדיולוג שבדקק אןתך, או לחילופין לקרדיולוג ספורט מומחה כדי שיבדוק אותך פיזית ויעבור אל הנתונים באופן פרטני בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ספורט

09/05/2019 | 11:38 | מאת: לי

ילד בן 12 נוטל ריטלין 5 מג כבר 4שנים בתקופת בית ספר בזמן האחרון מתלונן לפעמים על לחץ בחזה מתאר כאילו לוחץ לו שם ..האם יכול להיות קשור ללב?ילד בריא בדרכ ,לציין שאחרי מנוחה שה חולף הדופק תקין תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2019 | 11:44 | מאת: אני שוב

האם ריטלין במינון 5 מג בתקופה של 4שנים יכול לגרום נזק ללב?

לי שלום, ריטאלין במיינון 5 מ"ג הינו מינון נמוך, יחד עם זאת תגובות לנגזרות שונותת של אמפטאמין יכולות לגרום לעליה בדופק שינויי לחץ דם וכדומה, ישנה אפשרות כי המיחושים באיזור הלב מקורם בבעיה לבבית ולכן חשוב שילדך יבדק על ידי קרדיולוג ילדים מומחה. האם יכול להגרם נזק ללב? הסבירות לכך בכלל האוכלוסייה היא מאד נמוכה בהסתייגות ממצבים מאד ספציפים. ילדים רבים בעולם בכלל ובישראל בפרט נוטלים ריטאלין. בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

07/05/2019 | 19:31 | מאת: יוסי

שלום אני יודע שאתה רופא ילדים אבל גם רופא ספורט אני לא ילד אבל חייב את עזרתך עצתך כקרדיולוג ספורט מה דעתך בנושא תודה מראש אני בן 31 גובה מטר 70 שוקל 86 בחודשים האחרונים היו לי כול מיני תופעות מוזרות שלא היו לי מעולם ככה ביום בהיר של תעוקת חזה במנוחה ובמאמץ דופק מהיר פתאומי במנוחה מספר רב פעמים של דופק מעל 100 ועד 130 פעימות לדקה שיצא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או הפרעות אחרות עשיתי תאק"ג באותו זמן שהיה .... דופק ממוצע 84-88 אקו דופלר תקין במנוחה ארגומטריה תקינה ללא איסכמיה אך כושר נמוך, הרבה סחרחורת ולחץ בראש שהיה לי . עברתי סיטי מוח אמריי מוח בדיקות דם תריסיות צילום חזה ועוד ועוד בדיקות בקיצור הכול תקין.. בעבר רצתי המון שנים בחודשים האחרונים לא... התחלתי ליטול קלונקס 0.5 כנגד חרדה שאלתי אליך איך אני חוזר לריצות ?אחרי כול התקופה הזאת שעברתי שלפי כול הבדיקות לדעתי אין בעיה הכול תקין יכול ליהות שזה בעצם חרדה הרי אם אתחיל לרוץ פתאום אחוש שוב דופק מהיר ומנגנון החרדה יעבוד מן הסתם. בעבר רצתי שנים ובכלל לא חששתי הייתי רץ שעה ברצף 3 4 פעמים בשבוע ולפעמים יותר הייתי בכושר שיא !! לא חששתי והכול היה בסדר. איך מתגברים על החרדה ? וחוזרים לרוץ ?חושש שבעת ריצה יהיה משהו אם הלב... אחרי התקופה הזאת ?הרי מן הסתם בעת פעילות הגופנית יכול לחזור סימפטומים של מה שהיה לי בחודשים האחרונים במנוחה החרדה ושאר הדברים אני ממש רוצה לחזור לרוץ לפי הבדיקות אין בעיה אבל הקטע המחשבתי החרדה המתח הייתי שמח לעצה שלך לדעתך........תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום, כמו שציינת אני קרדיולוג ספורט ולכן יכול לייעץ לך על הסיכונים והיתרונות שבפעילות גופנית ברמות שונות. אני מאמין גדול בפעילות גופנית כאמצעי לשמירה על בריאות טובה יותר גופנית ונפשית. הבירור שכיצעת באמת נשמע מקיף וחשוב שתראה את כולו לקרדיולוג ספורט הקרוב למקום מגוריך בכדי לקבל את האישור המקצועי שאכן באמת אין סכנה. לאחר מכן אפשר להתחיל להתאמן במכון המיועד לשיקום לבבי ושם להגיע ליכול גופנית טובה ולמצב בו אתה מכיר טוב יותר את תגובות הגוף שלך למאמץ. אח"כ תעבור למכון מוכר,ותמשיך להתאמן. בשלב השלישי כבר תוכל לרוץ בחוץ, בהתחלה עם קבוצה,בהמשך גם לבד. בריאות שלימה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וקרדיולוג ספורט

07/05/2019 | 21:20 | מאת: יוסי

שלום שוב רצתי שנים ללא חשש אני בן 31 למעט החודשים האחרונים שכנראה אני בחרדה. סיטי מוח תקין אמריי תקין אקו דופלר במנוחה תקין ארגומטריה תקינה ללא עדות לאיסכמיה אך כושר נמוך מן הסתם צילום חזה תקין טרופונין תקין דם ותריסיות תקין מספר אק"ג שעשיתי בזמן דופק המהיר במנוחה יראו סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב או אחרות זה לא מספיק לחזור לפעילות גופנית? אני פניתי אליך נטו שכול החוויה של החודשים האחרונים במנוחה מן הסתם דופק עולה במאמץ הבנת ואז זה הפוך על הפוך בעת הפעילות הגופנית בשביל ייעוץ כזה הכוונה תראה בגדול כול הבדיקות תקינית !! כקרדיולוג ספורט כני שואל אם לאור הנתונים שהבאתי לך זה מומלץ? מסוכן ? ...כי פעילות גופנית ידוע שהיא בריאה.....

יוסי שלום, כקרדילוג ספורט אני חושב שחשוב לתת עצה פרטנית ולהסתכל על כל הנתונים. באופן פרטני ואישי, אני חושב שחשוב להתאמן וכמעט ואין מצבים בהם מומלץ לא להתאמן כלל. איש איש כפי יכולתו ותחת מעטפת מבוקרת. בנושאי חרדה ,יש מומחים גדולים ממני בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים וקרדיולוג ספורט

01/05/2019 | 14:41 | מאת: אור

שלום ד''ר, אני בשבוע 32 להריון שני, התגלה אצל העובר בסקירה חשש לvsd שאומת בשני בדיקות אקו לב, שהאחרונה הייתה אתמול. בבדיקה הראשונה רשמו שהפגם בגודל 1.7 מ'מ ובבדיקה השניה הרופא לא רצה למדוד רק ציין שמדובר בחור בינוני ולא קטן. רציתי לשאול - מה הסיכויי של חור כזה להיסגר לבד ללא התערבות ניתוחית? והאם לגוגל בינוני ישנה השפעה גדולה יותר על חיי הולד מאשר לחור קטן?

לקריאה נוספת והעמקה

אור שלום, PERIMEMBRANOUS VSD הינו מום לבבי שכיח המתאר פגם בחלק הקרומי (העליון) של המחיצה בין חדרי הלב היות והוא הולך בסמיכות למומים גנטים יש חשיבות רבה בביצוע מי שפיר ובירור גנטי. ישנה לחשיבות רבה להתייעץ עם קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר בכדי להבין ולהעריך ספציפית את הסיכון הקיים בעוברך. כמו גם החשיבות לנסות להעריך את ההתנהלות לאחר הלידה. ככלל VSD המוגדרים קטנים נסגרים ברובם לבד,לעומתם כאאלה המוגדרים גדולים לא סביר שייסגרו לבד. בין לבין נמצאים הבינוניים ובאלה יש שונות רבה מאד בין פגם אחד למישנהו. ההגדרה של גודל הפגם מתוארת ביחד למסתם של אבי העורקים כלומר אם ה VSD קטן מ1/3 מגודל המסתם הוא נחשב קטן ואם גדול מ1/2 עד 2/3 הוא גדול. בין לבין זה בינוני. ההשפעה על חיי העובר תלויה בגודל הפגם ובשינויים בתנגודת הריאתית לאחר הלידה ולכן קצת קשה לתת לך תשובה ספציפית כרגע. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

06/05/2019 | 11:13 | מאת: אור

תודה על התשובה! לא עשיתי מי שפיר למרות שהומלץ לי. אבל עשיתי וריפיי שיצא תקין וכן שלי סקירות תקינות. האם זה מוריד את הסיכון? אני מבינה מתשובתך שזה הפגם השכיח ביותר..

זה מוריד את הסיכון להמצאות מום גנטי שהוא לא רק לבבי וזה חשוב מאד. לגבי הממצא הלבבי....כמו שפרטתי קודם. עכשיו צריך לעקוב בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

29/04/2019 | 01:37 | מאת: אנה

שלום רב, יש לי שאלה, בני בן 9 סובל כבר 4 שנים מהתקפי פאניקה וחרדה קשים. ניסינו המון ניסיונות עם תרופות פסיכיאטריות, אומנם ללא שום תועלת. בתקופה האחרונה ההתקפים נורא קשורים לאוכל, מייד כאשר הוא מתחיל לאכול מייד מגיע ההתקף, אשר מתבטא בקפיצה של דופק ל 125, ובחילה חזקה. עשינו אקו לב והולטר, ואומרים שיש לו אריתמיה סינוס וזהו, הוא מטופל בנוסף לנוגדי חרדה, גם בדרלין 10 מ"ג, כדי להוריד את הדופק, האם תופעה כזאת מוכרת לך??? ועוד שאלה, ב א.ק.ג שלו הדופק משתגעה, גם בבדיקה ידנית של של דופק, כל שניה, הקצב קופץ למשל מ 110 ל 64, פעימות בדקה. היינו כבר אצל 3 רופאים קרדיו, אומנם אף אחד לא מבין מה זה?? בבקשה אם ניתן תעזור לנו אמא מיואשת, הילד נמצא כל הזמן בבית, בגלל כלל ההתקפים אנה 0546400113

לקריאה נוספת והעמקה

אנה שלום, כמה נקודות: 1. דופק 125 בילד בן 9 אינו מאד גבוה. ובטח לא בילד "כועס" 2. סינוס אריתמיה הוא מצב תקין בילדים ולא רק שאינו מעיד על בעיה אלא להיפך, מעיד על בריאות 3. קפיצות דופק כל שניה מ64 ל-110 זה דבר בעייתי, ומאד חשוב לבדוק את הנושא הזה. 4. בארץ ,אני אחד ממספר קרדיולוגים בודדים המתמחים בהפרעות קצב בילדים. מהיכרותי עם חבריי,כל אחד מאיתנו ישמח לייעץו חשוב במקרה הזה לפנות למומחה בהפרעות קצב(אלקטרופיזיולוג). את פרטי ההתקשרות אפשר להשיג באינטרנט. בכל מקרה הטלפון לקביעת תורים במכון הלב בבית חולים שמיר (אסף הרופא) הוא 089779744 בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים בברכה

23/04/2019 | 20:27 | מאת: מירים

שלום ד"ר הדס, האם תוכל להמליץ על קרדיולוג ילדים מומחה לאקו לב עובר באיזור המרכז?

לקריאה נוספת והעמקה

מירים שלום רב, באיזור המרכז מספר לא קטן של מומחים בקרדיולוגיית ילדים המבצעים אקו לב עובר,בין היתר ד"ר שאול ברעם וד"ר ליטל גורדין קופילוב שותפיי בפורום הנוכחי. בשעה טובה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

18/04/2019 | 19:39 | מאת: בל

לאחר סקירת מערכות נמצא arsa. שקיפות עורפית לפח גילי 1:1000 בשילוב 1:10000 טריזומיה 18: 1:10000 נוזל: 1.3 בסקירת מערכות הכל נמצא תקין מלבד arsa מאוד חוששת.. הופנתי לאקו לב עוברי וייעוץ גנטי. האם בהכרח יש קשר לתסמונת דאון?? האם שכיח?? האם נחשב כוריאנט נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה

בל שלום רב, ARSA- aberrant right subclavian artery מום לא נדיר בעורקים היוצאים מאבי העורקים ( אאורטה) שמתאר מצב בו העורק המספק דם ליד הימנית מתחיל ממקום לא נכון ובעצם ויצא מאבי העורקים עצמו ולא מאחד מסעיפיו. בשל השכיחות המוגברת של מצב זה עם תסמונת דאון נבדקים עוברים שנמצא להם ממצא זה ביתר דקדקנות ולכן חשוב הבירור הגנטי והרב מערכתי. השילוב של ARSA עם שינויים נוספים במבנה אבי העורקים יכול להביא לידי טבעת העוטפת את קנה הנשימה ו/או הושט. במצבים אילו יופיעו תסמינים נשימתיים כגון קוצר נשימה,שיעול ,צרידות וכדו או קשיים בהאכלה.. בשל השכיחות עם תסמונת

17/04/2019 | 22:34 | מאת: שרית

שלום בת ה4 שלי מדדתי לה דופק בעצמי ויצא 160 לדקה? האם הגיוני דופק כזה במנוחה?? היא שוקלת 12 קג. האם יש קשר למשקל?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 160 לילדה בת 4 יכוללהיות תקין ויכול להיות מהיר, תלוי המצב בו נמצאת (שינה או פעילות)אבל בכל מקרה 12 ק"ג זה משקל נמוך, חשוב לברר אותו מול רופא הילדים בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

14/04/2019 | 09:14 | מאת: דן

שלום רב, הבן שלי התחיל להתלונן לאחרונה על כאבים בחזה , זה קורה אחת לכמה ימים, יש לציין שבעבר הוא נטל כדורי רטלין שונים וכדור פרופיגיל (מספר חודשים) לפני כחצי שנה הפסקנו את הפרופיגיל מדאיג אותי מאוד בתודה דן

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, כאבים בחזה יכולים לנבוע מהמון סיבות. בנערים ,לרב זה אינו מסיבה לבבית אלא מסיבות אחרות כמו כאבים בשרירים,בסחוחסים שבין הצלעות, הגדלת רקמת השד ועוד סיבות רבות אחרות לפעמים המקור הינו בעלית החומציות מהקיבה אל הוושט בכל מקרה אם ישנו חשד כי הכאבים מוגברים במאמץ גופני(ריצה לדוגמא) חשוב לבצע גם הולטר ומבחן מאמץ. לגבי כאבים לאחר נטילת תרופות מסויימות ,גם אותם חשוב לבדוק, ריטאלין ודומיו הינן תרופות המוכרות כגורמות לכאבים מסויימים, אולם יש חשיבות רבה לראות שאין מדובר בהפרעת קצב. פנייה לקרדילוג ילדים ובירור שכולל אקו לב אקג והולטר יכול לענות על רב השאלות בנידון. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדילוג ילדים

תודה רבה

בריאות שלימה

שלום, אני בשבוע 22, עשיתי סקירה מוקדמת ונמצא חשד לארסה ARSA, 1.מהו שבוע ההריון האופטימלי לביצע בדיקת אקו לב לזיהוי ARSA? 2.הבנתי שהחל משבוע 35 או אחרי לידה קשה מאוד לזהות ARSA , האם זה נכון?- אםכן, למה?

לקריאה נוספת והעמקה

ARSA- aberrant right subclavian artery מום לא נדיר בעורקים היוצאים מאבי העורקים ( אאורטה) שמתאר מצב בו העורק המספק דם ליד הימנית מתחיל ממקום לא נכון ובעצם ויצא מאבי העורקים עצמו ולא מאחד מסעיפיו. בשל השכיחות המוגברת של מצב זה עם תסמונת דאון נבדקים עוברים שנמצא להם ממצא זה ביתר דקדקנות. השילוב של ARSA עם שינויים נוספים במבנה אבי העורקים יכול להביא לידי טבעת העוטפת את קנה הנשימה ו/או הושט. במצבים אילו יופיעו תסמינים נשימתיים כגון קוצר נשימה,שיעול ,צרידות וכדו או קשיים בהאכלה.. אקו לב עובר מבוצע בד"כ סביב שבוע 20 אולם יש מספר מרכזים המסוגלים לזהות מומים כבר בשבוע . ARSA הוא אחד מהם. בשבועות מאוחרים הרבה יותר קשה יותר לראות את כלי הדם שמחוץ ללב היות והעובר כבר קרוב יותר לדופן הבטן. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדילוג ילדים

1.עד איזה שבוע ניתן לעשות את הבדיקה ויהיה אפשר לראות טוב? 2. אם הכל היה תקין בסקירה חוץ מחשד ל ARSA, ועשיתי מי שפיר והיא יצאה תקינה,האם לא תהיה בעיית נשימה או בבליעה גם אם יש בוודאות ARSA?

1. כנראה סביב 25-28 אבל אין מספרים ספציפים כי זה תלוי בעיקר בנתונים פיזים של האם 2. לא ניתן להבטיח מ-2 סיבות : א. יש פרטים שלא ניתן לראות באקו לב עובר ויכולים להשפיע ב. יש מבנים תקינים בצורה עוברית שאם לא עוברים שינוי לאחר הלידה יכולים להפריע.

18/04/2019 | 16:22 | מאת: חגית

1. אלו פרטים לא ניתן לראות באקו לב שיכולים להפריע? באיזו בדיקה נוספת אפשר כן לראות אותם (לפני / אחרי לידה)? 2.אלו מבנים תקינים בצורה עוברית שאם לא עוברים שינוי לאחר הלידה יכולים להפריע? 3. לאור כל זאת אז אני מבינה שהטעם היחיד בבדיקת אקו לב במקרה של חשד ל ARSA שהוא החשד היחיד בסקירה הוא לגבי אבחון תסמונות גנטיות (דאון ודי' גורג') אז לא עדיף לעשות גנטיות ולדלג על אקו לב? מדוע?

חגית שלום, פרטים נוספים שיכולים להפריע ולגרום ליצירת VASCULAR RING או VASCULAR SLING הם בין היתר שאריות עובריות כמו PDA או KUMMARREL . לאחר הלידה ניתן לבדוק הכל על ידי CT ANGIOGRAPHY אולם הדבר כרוך בקרינה מיננת ולכן תלוי האם יהיו סימפטומים או לא. תאורטית בדיקה גנטית יכולה למצוא את ההפרעות הגנטיות הגדולות יותר אולם ישנם הרבה מומי לב שאינם חלק מתסמונות ולא יודעים עדיין מה הרצף הגנטי שיוצר אותם ולכן הבדיקה לא תעלה על זה .. אז למה לעשות אקו לב עוברי? כי זו הדרך הפשוטה ביותר לראות שלא מדובר בהפרעה מבנית משמעותית נלווית. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

09/04/2019 | 16:24 | מאת: עדי

שלום רב, לילדתי יש ASD שמצריך צינטור, אנחנו לא גרים בארץ אך ארצה לעשות את התהליך בארץ ורציתי לשאול מה התהליך על מנת שאוכל להתארגן בהתאם. זאת אומרת, כמה זמן בין בדיקת רופא סופית לקביעת תור לניתוח ומה הזמן נחלמה? תוך כמה זצן ניתן לטוס וכו' דרך אגב בבדיקה שנעשתה פה עם קרדיולוג מקומי הוא אמר שההחלטה אם זה יהיה צנטור או ניתוח תלויה ברופא המנתח

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, הייתי ממליץ לקבוע בטלפון תור לאחד או יותר מהמרכזים עם יכולת צינתור וניתוח. להגיע עם בתך לתור ולקבל החלטה באם מדובר בניתוח או צינתור ואז לקבל את כל המידע הפרטני בבית החולים בו את מעוניננת לעבור את הפרוצדורה. לחזור למדינה בה את נמצאת ולהמתין שם לתור הצינתור/ניתוח ואז לחזור שוב לפרוצדורה עצמה ולזמן ההחלמה. בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום האם מי שהדופק הבסיסי שלו הוא 90 אני בן 36 הרבה פעמים הדופק מגיע מ100 עד 130 לא נרשמו הפרעות קצב שעשיתי בדיקות בגדול בריא מותר לו להתחיל פעילות גופנית ריצה ? אם דפקים כאלו גבוהים ?

לקריאה נוספת והעמקה

קובי שלום, פורום זה מיועד לקרדיולוגיית ילדים אנא פנה לקרדיולוג ספורט בכדי לבצע מספר בדיקות והערכות כדי שיוכל להעריך את מצבך הספציפי בברכה, ד"ר דן הדס

07/04/2019 | 19:18 | מאת: אורי

שלום דוקטור עשיתי אקו לב במנוחה שיצא תקין בדיקות דם,תריסיות,צילום חזה שתן טרופונין ועוד בדיקות כלליות תקינות ....איזה עשר אק"ג בזמן שהיה דופק 104 ועד 120 כולם יצאו קצב סינוס טכיקרדיה... אני אם עודף משקל של 12 ק"ג קצב לב ממוצע שלי הוא 80 , אני בן 25 בעבר עשיתי מלא ריצות לאחרונה לא... בחודשים האחרונים הרבה פעמים קצב הלב שלי עולה מ100 ועד 130 במנוחה ככה אפילו בישיבה שכיבה לא יודע מה לעשות הייתי אצל קרדיולוג מהקופה שאמר שאין לי כלום מה עושים כנגד התקפי הדופק המהיר האלו במנוחה? שאציין שכולם במקרה ניגשתי ישר לאק"ג היו מהירים אבל תקינים קצב סינוס, התחלתי עקב זה ליטול 0.5 קלונקס פעמיים ביום עקב גם לחצים בראש אציין שזה טיפה עוזר אבל הרבה פעמים הדופק המהיר במנוחה קורה. מה עושים ???

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום, פורום זה מיועד לקרדיולוגיית ילדים ולכן חשוב כי תפנה ליעוץ לקרדיולוג מבוגרים יחד עם זאת שים לב במקרים של דופק מהיר חשוב מאד להבדיל בזמן האירוע האם מדובר בקצב ממקור סינוס או קצב אחר ובעיקר מה הגורם לעליית הדופק כהחלטה איך לטפל בנושא בהצלחה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

07/04/2019 | 08:02 | מאת: אמא

שלום בת 8 עם היצרות קלה של מסתם ראיתי עד 30 ללא התערבות אף פעם כבר חמשה שנים מעקב פעם שנה גם pfo שנט קטן רוצה לקחת אותה לטיפול שיניים האם צריך שתקח אינטביוטיקה כמה ומתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהנחיות האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי (AHA ) שפורסמו בשנת 2007 והינן העדכניות ביותר מצויין שבמקרים של PS קל כמו שאת מציינת, ללא התערבות , ללא מחלה נוספת אין אינדיקציה לטיפול מונע SBE לפני טיפולי שיניים. יחד עם זאת חשוב להתייעץ במקרה הספציפי עם קרדיולוג הילדים העוקב אחריכם היות ולמרות ההנחיות המוחלטות הגישה הטיפולית משתנה לעיתים בין רופאים שונים ובעלי נסיון שונה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

שלום אקו במנוחה עשיתי השבוע לגביי בדיקות מאמץ אני יודע שיש שתיים ארגומטריה ואקו במאמץ אקן במאמץ אין לי טעם לעשות שוב בגלל שעשיתי במנוחה השאלה שלי הבנתי שאקו במאמץ נותנת יותר דיוק לגביי גילוי אוטם בעיות עורקים כלילים בעיות כושר גופני ועוד דברים שקשורים לבדיקה... הבנתי שבארגומטריה זה קצת חיסרון אם הקטע גם של התרשים האק"ג במהלך הבדיקה שיכול להביא ממצאים לא מדוייקים תמיד וזה בדיקה פחות אפקטיבית לעומת אקו במאמץ למה ? והאם בכול זאת ארגומטריה תתן תעבודה טוב אם עושים תבדיקה הזאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום, אקו לב במאמץ כולל ארגומטריה בתוכו כלומר הבדיקה כוללת גם את האקג וגם את האקו ולכן מקיפה יותר מבדיקת הארגומטריה ללא האקו בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

05/04/2019 | 16:32 | מאת: אבישי

שלום רב דוקטור אני יודע שיש המון בדיקות לב כגון: הולטר,אק"ג,אקו,ארגומטריה,מיפוי לב,צילום חזה,mri לב ועוד. ברור לי שכול בדיקה והבדיקה שלה ושכול בדיקה בודקת משהו אחר לגביי הלב אבל מסקרן אותי אם אתה צריך לגעת בבדיקות שציינתי מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב (עוד פעם אני יודע שכול בדיקה היא שלעצמה) אבל מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצבו ובריאותו של הלב ממה שציינתי. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אבישי שלום, כל אחת מהבדיקות נותנת מגוון שונה של הבנה לגבי פעילות הלב. בשאלה שלך אם נשווה למכוניות אתה מנסה להבין האם ההגה יותר או פחות חשוב מהגלגלים.... כל אחת מהבדיקות חשובה לכשעצמה, ומוספה מידע נוסף שאינו קיים בבדיקות האחרות בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

05/04/2019 | 10:59 | מאת: כרמי

שלום, בני נולד עם איוושה בלב. הגענו לבדיקה אקו לב לבדוק אם החום נסתם. לצערי נראה כי התוצאות לא טובות, הבנתי שיש עיבוי במחיצה שמאלית ושאלתי היא כזו : האם יש מצב שהמחיצה תסתדר? האם היו מקרים כאלה? אשמח אם תעיין בתוצאות האקו לב. תודה על תשומת הלב, כרמי

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2019 | 06:20 | מאת: כרמי

בן חודש וחצי לאחר הלידה נשמעה אוושה בבדיקת אקו לב הודגם שנט דרך VSD ו ASD /PFO וחשש לאבשטיין. אין סימפטומים קרדיאלים מל 3500 מנ 4800 גר אין חרשות מולדת מוות פתאומי או מחלות לב במשפחה הקרובה. בבדיקה: נינוח ללא סימני מצוקה קרדיאליים דפקים תקינים ושווים ביד וברגל. קולות לב תקינים וסדירים 150 בדקה, לא נשמעת איוושה. תרשים אקג סינום תקין ציר תקין לגיל QTC בטווח התקין ללא עדות לפרהאקסיטציה, צניחות AVF ST II III V5-6 עלית ST ב AVR. בדיקת אקו לב: הרחבת חדר שמאל מפרציות יתר באפקס החדר יכול להתאים ל – non compaction HCM VSD מוסקלארי גבוה רסטרקטיבי מפל עליו כ – 65 ממ"כ מוצא תקין של LCA. PFO דחירה קלה (של 5 מ"מ) של העלה הספטרלי הטריקוספידלי דמויית אפשטיין קל. אני מבקשת לציין שאין במשפחה מקרבה ראשנה מחלות לב מסוג זה. למעט אבי שעבר אירוע לב בגלל כולסטרול. תודה כרמי

כרמי שלום, בנך מציג מספר שינויים לבבים : 1. שנט דרך VSD 2. ASD /PFO 3. חשש לאבשטיין 4.הרחבת חדר שמאל 5. מפרציות יתר באפקס החדר יכול להתאים ל – non compaction HCM שילוב הדברים מורכב ולכן הצפי יכול להיות מאד שונה בין מצבים שונים כלומר, אופציה א: אם אכן מדובר באבשטיין( שפירושו חיבור נמוך שאינו תרין של אחד או יותר מעלי המסם הימני בלב) או שמדבור ב LV NON COMPACTION (הכוונה כאן למצב בו חדר שמאל מכיל "טרבקולציות" באופן שאינו תקין ומעיד על מחלה בסיסית בתאי הלב-קרדיומיופתיה) או אם ישנה בעיה גנטית מוגדרת, אז העיבוי של שריר הלב ומצב זקימות הדם עלול להחמיר עם הזמן שעובר ואולי יצטרך התערבות בהמשך ב. אם כל אחד מהביות אינה כחלק מפגיעה כוללת ישנו סיכוי שהפתחים יסגרו או יקטנו באופן משמעותי ואז גם המצב הלבבי צעובי המחיצה עשוי להשתפר. בכל מקרה חשוב מאד להמשיך את המעקבים הקרדיאלים אצל קרדיולוג ילדים בכדי לכלול ולהעריך את ההתקדמות לכאן או לכאן. מקווה שעזרתי קצת להבהיר את האפלה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

04/04/2019 | 22:14 | מאת: רביד

שלום אני בן 34 בריא הדופק שלי לרוב 84-88 במנוחה זה תקין ? חריג? מדאיג ? לא עוסק בספורט קצת עודף משקל.. כמובן שאם אני הולך טיפה או עושה דברים אז הדופק עובר גם ת100 110 ( לא מדבר על ריצה). בגדול מה אתה אומר על 84-88 ?

לקריאה נוספת והעמקה

רביד שלום, פורום זה מיועד לקרדיולוגיית ילדים ואינו מיועד לקרדיולוגיית מבוגרים. השינויים הפיזיולוגים בילדים ותגובת הלב שונה מאד בגילאים שונים. אנא פנה לקרדיולוג המטפל במבוגרים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

04/04/2019 | 21:40 | מאת: רפי

שלום דוקטור מעניין אותי לדעת מה עדיף במנוחה דופק 84 או דופק 56 נניח במנוחה( הדוגמא של הדופק הנמוך תיקח בחשבון שאותו אחד לא ספורטאי בכלל ) אודה לתשובתך...כי מצד אחד 84 מעט גבוה במנוחה אומנם בנורמה ו56 זה מתחת ל60 שזה בריקרדיה.....( עוד פעם בהנחה שהדופק הנמוך לא כתוצאה מספורט) אודה לתשובתך מסקרן..

לקריאה נוספת והעמקה

רפי שלום, הדופק במנוחה שונה בין ילדים בגילאים שונים ואין יתרון לדופק 84 על פני 56. או להיפך. מהירות הדופק מעידה על דברים נוספים בין היתר על היכולת הגופנית, על הגירוי הווגאלי הקיים וכמובן על שינויים והפרעות קצב. בברכה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים והפרעות קצב בילדים וספורטאים

04/04/2019 | 21:24 | מאת: קלימו

שלום דוד שלי בן 59 עבר בעבר אוטם שריר הלב רציתי לדעת הדופק במנוחה שלו הרבה פעמים 48-58 האם זה תקין ? רוצים להשתיל לו קוצב דפיברילטור בגלל הדופק שהוא מתחת ל60 ? יש לו גם אי ספיקת לב 30 אחוז השתלת דפיברילטור זה בגלל הדופק הנמוך? או בגלל דברים אחרים אציין שהוא לא ספורטאי....

לקריאה נוספת והעמקה

קלימו שלום, הפורום הנ"ל מיועד לקרדיולוגיית ילדיםץ הדוד שלך בן ה-59 צריך להיות מטופל בקרדיולוגיית מבוגרים. אנא פנה לקרדיולוג המטפל במבוגרים לצורך המשך בירור וטיפול בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

04/04/2019 | 14:12 | מאת: שניר

שלום אני בן 33 אם אקו לב במנוחה נמצא לי תקין בדיקות דם שתן תריסיות הורמונים תקינות ועוד בדיקות תקינות והרבה פעמים במנוחה עדיין דופק שעובר ת100 ומגיע גם ל130 שהתברר כקצב סינוס טכיקרדיה במספר רב של אקג ללא הפרעות קצב או בעיות אחרות, עצם זה שהאקו במנוחה תקין מלמד שהלב תקין ? והדופק המהיר לא נובע מהלב ?

לקריאה נוספת והעמקה

שניר שלום, פורום זה מיועד לקרדיולוגיית ילדים אנא פנה למומחה בקרדיולוגיית מבוגרים בהצלחה, ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיית ילדים

03/04/2019 | 22:35 | מאת: דביר

שלום בן 29 אם רקע רב של אירועי סינוס טכיקרדיה באק"ג שונים של 100-128 כול הבדיקות הכלליות תקינות דם,תריסיות,שתן,צל"ח,טרופונין ועוד בדיקות. קצב לב ממוצע 80-84 הפנו אותי לאקו לב במנוחה שאלתי היא האם זה ישפוך אור לגביי סינוס טכיקרדיה וזה שהדופק שלי מהיר? כי הולטר לב אני יודע שזה ליממה והכול יכול ליהות תקין באותה יממה וזה בודק קצב לב,ארגומטריה זה לספורט ושלילת אוטם .. בקיצור אקג מהירים אבל תקינים אצלי כולל טרופונין כולל צל"ח השאלה שלי היא האם הבדיקה של אקו במנוחה זה הבדיקה הנכונה לדופק המהיר אצלי לסינוס טכיקרדיה? שאר הדברים שלא קשורים ללב ויכולים להאיץ אותו נבדקו ונשללו.. החליטו לתת לי אקו לב איפה זה יכול לתת מענה בבדיקה הזאת ולנסות להבין למה הדופק מהיר? אציין שאני גם אם עודף משקל של 11 ק"ג כי אני יודע שאקו בודק מסתמים מבנה וכאלו....... ובמידה והאקו במנוחה תקין, וכמו שציינתי קודם האקג הרבים האחרונים שלי הם סינוס רק מהירים, זה אומר שהלב בסדר יחסית ?

לקריאה נוספת והעמקה

דביר שלום, פורום זה מיועד לקרדילוגיית ילדים. אנא פנה להתייעצות לקרדיולוג מבוגרים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

03/04/2019 | 19:57 | מאת: יעלי

היי לאחר אקו לב עובר נמסר כי יש פגם , חור במחיצה הבין חדרית : ismall perim vsd דוקטוס פתוח patent with rt to lt shunt כל השאר תקין לסיכום: small perimembranous vsd-dg מה הלאה?? נשלחתי לייעוץ גנטי דובר על מי שפיר... עד כמה זה חמור או לא התוצאות ומה מפה

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום, PERIMEMBRANOUS VSD הינו מום לבבי שכיח המתאר פגם בחלק הקרומי (העליון) של המחיצה בין חדרי הלב היום והוא הולך בסמיכות למומים גנטים יש חשיבות רבה בביצוע מי שפיר ובירור גנטי. ישנה לשיבות רבה להתייעץ עם קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר בכדי להבין ולהעריך ספציפית את הסיכון הקיים בעוברך. כמו גם החשיבות לנסות להעריך את ההתנהלות לאחר הלידה. כלומר : 1. פני לבירור גנטי 2. המשיכי מעקב אצל קרדיולוג ילדים המומחה באקו לב עובר בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

02/04/2019 | 21:53 | מאת: דן

שלום אני בן 29 והמליצו לי על פרולול ברקע אירועי סינוס טכיקרדיה רבים תוצאות בדיקות דם תריסיות שתן צילום חזה ועוד סדרת בדיקות תקינות הדופק הממוצע שלי הוא 84, הרבה פעמים גם סתם ככה 100-130 קצת חושש מנטילת התרופה מתופעות לוואי שלה כי אף פעם לא נטלתי כדור להורדת דופק. מה גם שכעת אני מטופל בקלונקס האם קלונקס יעיל בכלל? יכול לעזור להוריד דופק וכאלו שקורה אירוע טכיקרדי, רופא כללי נתן לי את זה אחרי שעבר על האנזנמה הרפואית שלי .קצת חרדתי או האם בכלל הקלונקס יכול להאיץ לי תדופק ?

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום, פורום זה מיועד לטיפול בקרדיולוגיית ילדים אנא התייעץ עם קרדיולוג המבוגרים שלך בברכה, ד"ר דן הדס קרדילוג ילדים

01/04/2019 | 15:25 | מאת: מטי

שלום האם מי שנוטל קלונקס 0.5 בינתיים לשבוע שתי כדורים ביום לחרדות וכאלו, מותר לעשות ריצה פעילות גופנית מבחינת הלב וזה ? בכללי בן 30 בריא בדיקות דם ועוד בדיקות מקיפות טובות.

לקריאה נוספת והעמקה

מטי שלום, אין הוריית נגד המונעת ספורט ממי שנוטל CLONEX במינונים אילו. מאד תלוי במצב הלבבי הספציפי שלך, אקג ,הולטר אקו לב או בעיות אחרות בברכה ד"ר דן הדס קרדיולוג ספורט

30/03/2019 | 19:18 | מאת: גל

שלום למה כול הפעמים שעשיתי בדיקות לב (חוץ משאר הבדיקות האחרות הבסיסיות של הלב) בגלל טענה של דופק מהיר ולחץ כאב בחזה עושים צילום חזה? מה אפשר לראות על הלב וללמוד עליו בצילום חזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

בצילום חזה אפשר לראות הרבה דברים לגבי מבנה הלב, נוזלים מסביבו ולפעמים גם הסתיידויות בתוכו. יחד עם זאת צילום חזה מהווה בדיקה ראשונית מצויינת למקורות אחרים הגורמים לכאבים בחזה כמו דלקת ריאות בעיות בצלעות וכדומה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

30/03/2019 | 13:42 | מאת: שליו

שלום אני כנראה יעשה בדיקת אקו לב השאלה שלי אליך באקו לב במאמץ חוץ מהקטע של המאמץ אני יקבל את אותה בדיקה גם של אקו לב הרגיל במנוחה ? פלוס העניין של המאמץ ? אקו לב במאמץ זה הבדיקה גם של אקו לב במנוחה ? או שזה לא אותה בדיקה ? כי אני רוצה לעשות תאקו הרגיל לבדוק את מבנה הלב ושאר הדברים, ואז חשבתי לעשות כבר אקו במאמץ כי עושה ריצות ספורט השאלה אם במאמץ אני יקבל תאקו הרגיל גם שבודקים תמבנה לב וכו' תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שליו שלום, תיאורטית בדיקת אקו לב במאמץ כוללת אקו לב במנוחה + מאמץ אולם ברב המקומות בדיקת אקו לב במנוחה יותר מקיפה כאשר מתבצעת לא כחלק מאקו לב במאמץ. מקווה שהובנתי נכון... ד"ר דן הדס קרדיולוג ספורט