עילפון ואקג לא תקין לבת 10.5

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

26/11/2020 | 15:18 | מאת: מיטל

שלום ד"ר . בתי בת 10.5 התעלפה לפני יומיים במקלחת , נאמר שעברה ארוע וזו-וגלי ונשלחה לביצוע בדיקות דם (אותם עדיין לא ביצעה) ואקג אותו ביצעה אתמול . מאחר ונאמר שהאקג לא תקין הראיתי אותו לרופא שהיה במקום , הוא בדק אותה ,דופק וסטטוסקופ בדיקה יסודית, ואמר שמבחינת דופק ובדיקת סטטוסקופ הכל תקין . ורשם בסיכום ביקור : " אק"ג סינוס סדיר , מעט טכיקרדיה , 110 לדקה , היפוך T ב AVF ללא ממצא אחר , כעת ללא ממצא ראוי לציון בשלב זה ".האם בדיקת סטטוסקופ יכולה להיות תקינה ואקג לא תקין והאם יש סיבה לדאגה בעקבות גלי T הפוכים והארוע שעברה ?

מיטל שלום, התעלפות במקלחת היא אירוע שאינו נדיר בילדים ויכול בהחלט להיות על רקע ווזווגאלי, אולם ארג עם היפוכי T ב AVF אינו תקין ודורש בירור נוסף (אקו לב, הולטר ) חשוב להוועץ עם קרדיולוג ילדים בהקדם! בדיקת סטטוסקופ תקינה אינה מספיקה לשלול בעיות לבביות במערכת ההולכה או בעיות מבניות (ואפילו מסכנות חיים). בברכה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים