בדיקת cardiac mri לנער

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/07/2021 | 02:41 | מאת: יונתן

שלום וברכה בעקבות ראומטיק פיבר שנתגלה לפני 3 שנים לנער שעכשיו הוא בן 15 נצפה כעת באקו הרחבה קלה של חדר שמאל ו MR קל עד בינוני .הרופא רוצה לעשות MRI אבל הנער סובל מקלסטרופוביה משמועתית .השאלה שלי היא מה החשיבות של בדיקת ה MRI ,ומדוע ההרחבה של חדר שמאל .האם ראומטיק פיבר גורם להרחבה של חדר שמאל תודה רבה

יונץן שלום, ראומטיק פיבר ,גורם בד"כ לפגיעה במסתם המיטראלי או האאורטאלי, פגיעות אלה גורמות לדליפה היכולה להיות משמעותית וכתוצאה מכך נוצרת הרחבה של החדר השמאלי. חשיבות הMRI יכול לנבוע מהצורך להדמיה אופטימאלית של שריר הלב השמאלי . בכל מקרה אם חובה לבצע CMRI תמיד ישנה אפשרות לבצע בטשטוש או הרדמה בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים