אי ספיקה של המסתם הריאתי אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

28/10/2021 | 16:10 | מאת: עמירם

שלום דוקטור בני נולד עם TOF .הוא עבר ניתוח תוקן שהשאיר אותו עם pulmonary insufficiency .היום הוא בן 18 .לפני 6 שנים הוא עבר MRI שהדגים pulmonary insufficiency והרחבה עד 29 מילימטר של עורק הריאה .נאמר לנו על ידי הרופא שבשל זה הוא לא מתאים למסתם מלודי במ MRI מלפני שנה היה הרחבה משמעותית של מדורים ימניים עם יחס של 1:2.5 ביחס לחדר שמאל .עבר צינתור לפני שנתיים שהראה לחץ דיאסטולי של 8 מילימטר בחדר ימין ועורק ריאה מפותל יש לי שאלות האם מסתם הרמוני כבר נמצא בארץ ? האם יש צפי מתי הוא יגיע לארץ האם חיבים לתקן כבר עכשיו או שאפשר לחכות עד שיגיע מסתם הרמוני .האם יכול להיות שאם נמתין נגיע לנקודת על חזור מבחינת היחס בין צד ימני לשמאלי ,עד כמה מצבו של בני גרוע . מאיזה יחס מקובל שיחבים לטפל בדליפה תודה רבה

עמירם שלום, מסתמי הרמוני מויבאים על ידי מדטרוניקס ולכן שאלות לגבי זמינות -זה אליהם. השאלה האם חייבים לתקן עכשיו....לא חושב ש "חיבים" היא מילה מתאימה- "מומלץ" מלה טובה יותר במצב הזה. ולבסוף ,ההחלטה להשתמש בצנתר אדוארדס , מלודי או הרמוני הינה מאד מאד ספציפית ותלויה במבנה האנטומי וביכולות המצנתר. הכי טוב לדבר עם המצנתר המיועד. בברכה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים