rheumatic fever והשלכות מאוחרות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/10/2021 | 00:20 | מאת: איתי

דוקטור שלום לבני היה rheumatic fever לפני 4 שנים עם מעורבות של הלב .היום עשינו אקו שבו הכל יצא תקין חוץ מ minimal tricuspid regurgitation TIG 21 .האם יש סיכוי שבעתיד המחלה תחמיר תודה רבה

איתי שלום, דליפה קלה מהמסתם הטריקוספידאלי עם מפל 21 ממ"כ זה ממצא תקין! האם המחלה תחמיר -אי אפשר באמת לתת על זה תשובה חד משמעית, כי זה תלוי באם יידבק שוב בסטרפטוקוק . ולכן בכל מקרה מומלץ המשך מעקבים , טיפול מניעתי. ושמירה על אופטימיות . בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים