חיסון קורונה לנערה בת 15 לאחר צנתור לסגירת asd

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

25/08/2021 | 10:09 | מאת: חיסון לקורונה

ביתי בת 15 עברה צנתור לב לפני חצי שנה לצורך סגירת asd . בביקורת האחרונה 05/21 עדיין נצפתה הרחבה של חדר ימין ושאלה של מיוקרד?? ההמלצות בסיכום הינן להגיע לביקורת בשנה הבאה ולשקול mri לשלילת קרדיומיופתיה ... לאור המלצות אלה וקשר שנמצא בין החיסון לדלקת בשריר הלב, חוששת לחסן. אשמח להמלצתך בנושא.

שלום רב, על פי הנחיות משרד הבריאות האיגוד לרפואת ילדים והאיגוד לקרדיולוגיית ילדים אין מניעה מחיסון קורונה לילדים למעט ילדים שחלו בדלקת שריר הלב . כלומר מבחינתך- אין מניעה או חשש לסיכוי מוגבר יותר מכלל האוכלוסיה לדלקת בשריר . לגבי חששות אחרים...אין עליהם נתונים או המלצות , בברכה, ד,ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים