כאבים באוזן ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

13/11/2014 | 11:50 | מאת: מיטל

שלום בת 35 לפני כשלוש שנים התחיל לי כאב באוזן מבחוץ..בהתחלה אמרו דלקת והתחלנו אנטיביוטיקה, ככה למשך חודש..מחליפים אנטביוטיקה והכאב שם. אך הכאב משתנה..פעם מחוץ לאוזן פעם בפנים מקרין לצוואר תחושה כאילו האוזן מלאה במים.. לאחר חודש התחל בירור מקיף שכלל..אורטופד, צילום צוואר, בלוטת התריס, בדיקות דם ואף CT עם חומר ניגודי, תודה לאל כל הבדיקות יצאו תקינות הכאב בא והולך יכול לבוא למספר ימים..ופתאום להעלם לחודש. יכול לבוא לחודש ולהעלם לחצי שנה..אבל הוא שם מידי פעם כשהוא מגיע כואב לי מציק לי ובעיקר אני חרדה (אני טיפוס חרדתי מאוד!!) כל הזמן חושבת שיש לי משהו שטרם גילו..הייתי אצל מומחה א.א.ג שאמר שזה לא קשור אליו, ואז עברנו לפה ולסת..ועקרתי 2 שינים בינה, ואז סד לילה ואולי היה שיפור למספר חודשים, ואז חזר.... זה פשוט מתיש אותי מפחיד אותי מעיק עלי כל הזמן אני בתחושה שיש לי משהו בראש/אוזן שטרם גילו ועד שיגלו כבר יהיה מאוחר. תמיד בסוף מכוונים אותי שזה נובע מהחרדה שלי.. הייתכן הדבר? אשמח לשמוע תגובה / המלצה תודה רבה מאוד

שלום אכן, לאחר שיעשו כל הברורים המתבקשים בתלונה מהסוג שאת מציגה, לרבות בדיקה מקיפה של הגרון כי לעיתים כאב באוזן נובע מבעיה בגרון (כאב מוקרן), ואחר שתמוצה ההדמייה (לעיתים יש צורך ב MRI של האיזור ) והכל יהיה תקין, יהיה מקום לבדיקת נוירולוג בשאלה של נויראלגיה. את בדיקת ה MRI אני ממליצה לדחות עד לבדיקת הנוירולוג . לאחר שכל הנל יהיה תקין ניתן יהיה אכן לומר כי אין בעיה שנתנת לאיבחון באוזן. אינני מכירה מחלה מסוכנת באיזור האוזן שאינה ניתנת לזיהוי בשלל הבדקות שנעשו כבר ואלו שהמלצתי לך להוסיף. בברכה פרופ' לונץ

14/11/2014 | 13:24 | מאת: מיטל

המלצתך כי עלי לפנות לנירולןג? ומשם להמשיך?

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן