ניתוח כולסטאטומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

13/12/2014 | 21:33 | מאת: מאיה

שלום רב! אחייני עבר השבוע ניתוח של ניקוי כולסטאטומה. לאחר שלושה ימיי אישפוז השפה שלו נוטה מעט ימינה. הוא החל לקבל טיפול של סטוריאידים. האם ייתכן שעצב הפנים נפגע? אשמח לתשובתך. תודה .

שלום אם חולשת עצב הפנים לא הופיעה מיד עם ההתעוררות מהניתוח מדובר בתופעה שצפויה לחלוף. כמו כן קרוב לודאי שהמחלה חשפה את עצב הפנים והצטברות נוזלים (הצפויה בשלב זה) בחלל הניתוחי הובילה ללחץ על העצב החשוף. הטיפול בסטרואידים הוא נכון ויש לרופף את החבישה. באיחולי החלמה שלימה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן