כולסטאטומה חוזרת

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

21/09/2014 | 22:05 | מאת: ענבל

שלום מיכל הילד שלי בן 9 אחרי 2 ניתוחי מסטואידקטומי וכעת שוב חזרה מחלת הכולסטאטומה הניתוח שכעת מומלץ לנו הוא הניתוח שביצעו פעם עם פתיחת החלל ואצלך קראתי שזה לא כזה מומלץ האם יש פיתרון אחר אשמח לשמוע תודה ענבל

שלום עינבל אכן כולסטאטומה נוטה לחזור והמעקב לאחר הניתוח מיועד לאיבחון החזרה וביצוע ניתוח באופן מבוקר בטרם יתפתח זיהום מסכן. לגבי שאלתך בעיניין ביצוע מסטואידקטומיה רדיקלית עם השארת חלל פתוח, ניתוח זה אכן מאד לא מומלץ, כמעט 'בכל מחיר' כיון שהחולה נותר עם מצב מאד לא נוח ונטיה רבה מאד לזיהומים חוזרים של האוזן גם כאשר מתקיימת השגחה רפואית קפדנית לאחר הניתוח, ובודאי כשאר ההשגחה אינה מספיק קפדנית. לפיכך גם אם נאלצים לבצע ניתוח נירחב ובו נאלצים להוריד את הקיר הפמריד בין האוזן התיכונה והחיצונית וחלל המסטואיד (החלל שהתוך העצם הנמצאת מאחורי האוזן), או שהמחלה עצמה כבר הרסה קיר זה, יש בסיומו לבנות מחדש את קיר האוזן החיצונית ולבנות מחדש עור תוף. אני מקוה שתשובה זו מבהירה את הדברים בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן