אפשרויות לשיקום שמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

17/04/2014 | 17:01 | מאת: תדהר

פרופ' לונץ שלום רב, מה האפשרויות לשיקום השמיעה לאחר ניתוח כולסטאטומה? תודה רבה

שלום בעיקרון שיקום שמיעה צריך להיות דו צדדי, סימטרי ובטווח התקין של סף השמיעה. לאחר ניתוח כולסטאטומה, בה נוצר הרס של מבני האוזן התיכונה, ולא פעם גם הרס של מנגנון השמיעה של האוזן הפנימית, שיקום השמיעה יכול להיות מאתגר מאד אך שילוב אמצעים כירורגיים [בניה מחושדת של תעלת האוזן החיצונית (במידה והיה אילוץ להורידה עקב התפשטות רבה של הכולסטאטומה), שיקום של עצמות השמע (בכולסטאטומה פעמים רבות רקונסטרוקציה של עצמות השמע אינה מביאה לתוצאה שמיעתית מצופה), שיקום עור התוף והשגת אוזן יבשה (קשה אך אפשרי לעיתים]טכנולוגיים (מכשירי שמיעה חיצוניים או מושתלים בחלקם)בשילוב עם נחישות וסבלנות של המטופל מבחינת רצון להגיע לשיקום שמיעה מיטבי דו צדדי, אכן יובילו לתוצאה טובה. כיום ישנם הרבה מאד אמצעים וכדאי להתאמץ. בהצלחה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן