נצרת

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

25/02/2014 | 15:56 | מאת: ע.א.

שלום רב פרופ' לונץ מצבי נכון להיום : שמיעה: אוזן ימין 15%- בתדר 250 ותדר 3500 יתר התדרים תקנים אוזן שמאל 10%- בתדר 250 ו- 5%- בתדר 3500 עד 4000 היתר תקין בדיקת אפיון טינטון סיכום: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט עוצמת הטינטון ,צד ימין 5+ dBSL צד שמאל 6+ תדר טינטון 6000 Hz בדיקת MRI ה-MRI מצביע על ממצא דקיק שמימדו 0.7X2.3 מ"מ באוזן שמאל .מוקד זה נראה כמואדר בגדוליניום וחשד כשוואנומה וסטיבולרית יושבת על העצב ה-8 משמאל בחלקו העמוק.(אוזן ימין תקין) בדיקת אפיון טינטון סיכום: תדר הטנטון,עצמתו ומאפיניי המיסוך מתאמים לטנטון המלווה הפרעה ממקור קוכלארי מפושט עוצמת הטינטון ,צד ימין 5+ dBSL צד שמאל 6+ תדר טינטון 6000 Hz בדיקת מעבדת שינה סיכום: אין הפרעה פיזיולוגית במנגנוני שינה,מתאים לאינסומניה בלתי ספציפית בגלל הטנטון.רמת עוררות גבוהה (מתח) בדיקת ENG סיכום: אין עדות על ממצא ויסטיבולרי בדיקת BERA סיכום: אין עדות להאטת הולכה במסילת השמע בגזע המוח בדיקת CT צוואר סיכום: פריצת דיסק בין C5-C6 ובין C6 ל C7 בדיקת דופלר עורקי צוואר סיכום: אין הפרעה המודינאמית בעלת משמעות בעורקי הצוואר השאלה היא :לאחר כל הבדיקות האלה במשך 5 חודשים ,מה לדעתך מקור הטינטון שלא עוזב אותי,למרות שלא חשים אותו ביום אלא בעשות השינה ? תוך כמה זמן להערכתך הטינטון יחלוף אם בכלל? מה לגבי ההמשך? תודה ויום טוב

שלום לצערי המקרה שאתה מציג מורכב ומפורט ופנים רבות לו. לא ניתן לדון בפרטים אלו במסגרת הפורום. בברכה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן