הרחבה דו צדדית של האקוודוקט הוסטיבולרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/10/2014 | 15:45 | מאת: אמיר

פרופ לונץ שלום בתי בת שנה ועשרה חודשים אובחנה כבר בסינון השמיעה הראשוני כסובלת מלקות שמיעה, מאז ולאחר בדיקות ברא רבות והתאמת מכשירי שמיעה , הלקות שלה נשארה יציבה כ 40 דציבל בשתי האזניים. לאחר בדיקת mri שביצענו לאחרונה אובחנה הרחבה דו צדדית שלהאקוודוקט הוסטיבולרי, האם תוכל להסביר לי בבקשה במה מדובר, עד כמה חמור המצב ומהם דרכי הטיפול אם בכלל? עליי לציין שבתי שומעת ומתפקדת בדיוק בהתאם לגילה גם ללא מכשירי שמיעה תודה מראש אמיר

שלום הרחבה של האקוודוקט הוסטבולרי הינה פגם מולד במבנה של האוזן הפנימית וגורם כמעט בכל המקרים לליקוי שמיעה. זהו פגם קטן במבנה ולכן בחלק מהמקרים ליקוי השמיעה אינו עמוק, לפחות בשלבים הראשונים. על פי רוב הליקוי מחמיר עם הזמן. קצב ההחמרה קשה לניבוי אבל על פי רוב ההחמרה חלה בשנים הראשונות לחיים. לא ניתן לתקן את הפגם עצמו ולא ניתן למנוע את ההחמרה בשמיעה. אפשר וצריך לשקם את השמיעה, בשלבים הראשונים בעזרת מכשירי שמיעה ואם השמיעה יורדת ומכשירי שמיעה אינם מועילים מקשמים את השמיעה בעזרת התשלה שבלולית. כיון שחבלות, גם קלות, יכולות לגרם להתדרדרות פתאומית בשמיעה באנדים עם הפגם שיש לביצכם, יש בעקרון להמנע מפעילות פיזית שיש עימה מגע. הזהרה זו מתייחסת כמובן יותר לבנים ובגילים גבוהים יותר (להמנע מספורט בו יש חשש למכה בראש). כרגע מבחינה רפואית עליכם לודא כי קיבלה את כל החיסונים של דלקת קרום המוח חיידקית. מבחינת שיקום השמיעה, שמיעה הינה הכרחית לפיתוח שפה ויכולות תקשורת (מילוליות, לא מילוליות וחברתיות). ספי השמיעה של בתכם (40 דציבל) אינם תקינים ואני מניחה שהומלץ לכם להתאים מכשירי שמיעה. יש אכן לעשות זאת ולהמשיך לעקוב אחרי התקדמות ירידת השמיעה בתקוה שירידת השמיעה תתקדם בצורה מאד איטית. העובדה שאתם חשים כי שמיעתה תקינה צריכה להבדק על ידי קלינאי תקשורת שוב ושוב אבל אני מבינה שזה נעשה. לסיכום, יש להתאים מכשירי שמיעה תוך המשך מעקב שמיעתי עם וללא מכשירים על מנת שלא להחמיץ את חלון הזמן האידאלי להתפתחות שפה שהוא כמובן בגיל ינקות. בברכה ובהצלחה פרופ' לונץ

15/10/2014 | 14:50 | מאת: אמיר

עד איזה גיל בדרך כלל מתרחשת אותה ירידה דרסטית בשמיעה? האם יש משמעות מספרית לאותה הרחבה של האקוודוקט מעבר לרוחב הנורמלי התקין?ז"א "המספר" שיצא בבדיקת mri אמור ללמד אותי משהו? להבנתי לקות זו היא גנטית, בתי הגדולה בת ארבע ולא סובלת מבעיית שמיעה האם עליי לנסות וליזום בדיקת mri עבורה? תודה מראש אמיר

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן