בדיקה אודיולוגית

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

02/03/2014 | 20:04 | מאת: דוד

שלום מיכל. עקב עיקוב בדיבור שלחו את הבן שלנו (בו שנה ותשע חודשים), למכון שמיעה לבדיקה אודיאולוגית. שם אמרו שיש לנו ליקוי בשמיעה: אוזן ימין - 30dB, שמאל - 40. ובבדיקת טימפנומטריה בשני האוזניים B.גם בשנה שעברה היו לו נוזלים באוזן אחת, אך הרופא אמר שאין הרבה וכדאי לחכות עם טיפול. השאלה היא, מה אנחנו אמורים לעשות עם הנתונים אלו? למי לפנות, איזה טיפול נדרש במקרה כזה?

שלום נראה כי לילד יש דלקת אוזן נסיובית עם ליקוי שמיעה הולכתי משמעותי. ליקוי השמיעה דורש שקום אם הוא ממושך ואינו צפוי להשתפר מאליו בזמן הקרוב. הטיפול המקובל במקרים אלו הינו החדרת צינוריות איוורור. על מנת לעשות החלטה מושכלת לגבי המטופל הספציפי יש לבדוק את החולה כמובן. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן