דלקת אוזניים חיצונית ממארת

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

24/08/2014 | 14:04 | מאת: אתי בן נעים

פרופ' לונץ שלום רב, חמי מאושפז בבית חולים כרמל מזה 3 שבועות עם דלקת אזניים חיצונית ממארת ואין שום שיפור במצבו. עדיין לא נמצא הטיפול אשר מתאים לו. לאחרונה הוא אינו מסוגל לאכול, נוזלים שהוא מנסה לשתות נשפכים החוצה, הדיבור אינו ברור ושמיעתו נפגע. אנו מיואשים. האם יש משהו שאנו יכולים לעשות בכדי שהוא יבריא. האם יש טיפול שיכול לעזור לו? מאז אשפוזו ניסו טיפול במס' אנטיביוטיקות, תא לחץ, ניקוז ודבר לא עוזר. תודה מראש אתי

שלו אכן מדובר במחלה שלעיתים הינה קשה מאד לטיפול. ככלל הטיפול הוא אנטיביוטי והוא מאד ממושך. פעמים רבות ישנן מחלות נילוות קשות המקשות עוד יותר על הטיפול. עם זאת מרבית החולים מבריאים אם המחלה הנילווית מאפשרת זאת. לפי מה שאתה כותב אני מתרשמת שנעשה כל מה שאפשר לעזור לו ולנסות לחלצו מהמצב הקשה והמכאיב. ישנם מקרים בהם יש לשקול ניקוי כירורגי. ללא ספק אתם נימצאים בידיים טובות ואני מקןה שאכן מצבו ישתפר. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן