השתלת כפתור

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

20/05/2014 | 19:30 | מאת: אריק 57

שלום פרופ לונץ אני בן 57 ומזה זמן רב יש לי ירידה בשמיעה באוזן ימין בביקור אצל רופא א.א.ג. ולאחר בדיקות נאמר לי שאנע צריך לעבור השתלת כפתור בעור התוף שאלתי היא האם זמן ההחלמה מהניתוח ארוך? האם קימות תופעות לוואי? אני מתוכנן לטוס בעוד כחודש וחצי לחו"ל האם עדיף לעבור את ההשתלה עכשיו או אחרי הטיסה? אודה על תשובתך

שלום אני מבינה שאתה זקוק להחדרת צינורית איוורור עקב הצטברות נוזלים דלקתייים באוזן התיכונה מימין. צינורית האיוורור הינה טיםול מאד יעיל למטרה זו. אני גם מניחה שחלל הלוע האפי נבדק כנדרש (זה הכרחי במקרים אלו). באשר לשאלותיך אזי ניתוח החדרת צינורית איוורור כולל ניקוב בעור התוף ומאפשר שאיבת נוזלים והכנסת צינורית קטנה (Ventilation tube, 'כפתור'), המספקת אוורור לחלל האוזן התיכונה, מנקזת נוזלים או מוגלה ומאפשרת איזון לחצים בין האוזן התיכונה לחיצונית. כל עוד צינורית האוורור נשארת במקום האוזן תהיה מאווררת. כיון שהצינורית מאפשרת איזון לחצים כנ"ל אזי אין כל בעיה לטוס עם הצינורית, להיפך. צינורית נשארת במקום באופן ממוצע 6-8 חודשים. לאחר כשנה מרבית הצינוריות נפלטות והנקב בעור התוף שהן משאירות מאחוריהן נסגר מאליו. אם הצינורית לא נפלטה יש להוציאה בסופו של דבר, כדי להימנע מנזק קבוע לעור התוף. לגבי תופעות לואי: צינורית האוורור אינה חד כיוונית, ולכן האוזן התיכונה, שאמורה להיות סגורה לסביבה החיצונית (ולחומרים כמו מים, אוויר וכד') נחשפת בפני כל דבר וזיהום העלול לחדור מבחוץ. לכן יש להקפיד שלא להכניס מים לאוזן. לאחר החזרת הצינורית. באחוז מסויים של המטופלים (מיעוט קטן) עלולה להתפתח הפרשה ממושכת דרך הצינורית. הפרשה מתמדת דרך הצינורית עלולה להביא לצורך להכניס צינורית חדשה (להחליף, להוציא וכו') שכן קשה לדעת האם ההפרשה מהאוזן נובעת מדלקות שמפתח החולה אשר מתנקזות דרך הצינורית החוצה או שהדלקות והזיהום מקורם בצינורית עצמה ובסביבה החיצונית. עלול להיווצר נקב קבוע בעור התוף (אצל כ 3% מהמטופלים). הצינורית לא משפיעה על נטייתו של החולה לפתח את המחלה שבגינה הוכנסה הצינורית. לכן כאשר צינורית נפלטת, או כאשר מוציאים אותה, במידה ולחולה יש עדיין נטייה למחלות אלו, המחלה תחזור ויהיה צורך שוב להכניס צינורית אוורור. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן