ליקוי שמיעה הולכתי

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

22/02/2014 | 11:47 | מאת: שראל

בתנו בת 5 עם ליקוי שמיעה בשתי האזניים 40-50 DB הולכתי, משתמשת במכשירי שמיעה מזה כחצי שנה, שני ניתוחי כפתורים נכשלו והכפתורים נפלו, רטרקציה דרגה 4 בשני הצדדים, סכנה לקלסטוטומה, המלצה של הרופא המטפל לניתוח דחוף לשיקום עור התוף, מה הסיכונים/סיכויים, האם לבצע את שתי האזניים בו זמנית ואם לא אז מה הפרש זמן מומלץ בין ניתוחים בין אוזן לאון

שלום השאלות שהיצגת מורכבות ומכסות את כל הטווח של רפואה כיוררגית של האוזניים. אנסה בכל זאת לענות בצורה ממצה וברורה. המצב הנוכחי של ביתכם לפי המתואר אינו טוב והסיכון שבהשארתו גבוה מהסיכון שבניתוח, בהרבה, בתנאי שהניתוח נעשה בתנאים נכונים. קשיים ותופעות לוואי של מחלות אוזן תיכונוה נובעים מהאנטומיה של האוזן וסביבתה. סיכון להתפתחות פגיעה בעצב הפנים, בשמיעה (תחושתית עיצבית- שבלול, הולכתית- אוזן תיכונה וחיצונית), סיכון לזיהומים בראש וצואר בעיקר וחשש מצורך בניתוח דחוף עקב זיהום או סיבוך אחר. סיכוני הניתוח נובעים אף הם מהעובדה שהאוזן מועדת לזיהומים ומהקירבה למבנים חיוניים (בעיקר הכונה למנגנון השמיעה, עצב הפנים, מגנון שיווי משקל, חלל תוך גולגלתי). לא מקובל בתחום זה לנתח את שתי האוזניים בבת אחת. הפרש הזמן מותנה במהלך ההבראה לאחר הניתוח. יש לצמצו עד כמה שאפשר. בברכה פרופ לונץ

26/03/2014 | 21:24 | מאת: צביה

האם ניתוח קיסרי עלול לפגוע בשמיעה של התינוק?

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן