האם כדאי לעשות אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/07/2018 | 21:39 | מאת: דוד

בחודש האחרון היו לי 2 אירועים שאובחנו כטכיקרדיה עלייתית או טכיקרדיה על חדרית. הבנתי מהרופאים שאיתם נפגשתי שהפתרון האולטימטיבי זה אבלציה וצריבה. מצד שני, הבנתי גם שהקרדילוק שאני מקבל, פעמיים ביום 1.25 מ"ג, יכול ב 50% למנוע אירועים נוספים. הבנתי גם שאין סכנת חיים . יותר סכנה לאיכות החיים, לבקר מדי פעם בחדר מיון. קשה לי לשקלל את כל הנתונים כדי להחליט אם לבצע פעולה פולשנית, עם סיכונים, נמוכים, כנראה, או להגיע מדי זמן, לחדר מיון, להתחבר למוניטור לכמה שעות ולהשתחרר בלי שום פעולה/טיפול נוספים. האם יש כדור שאפשר לקחת בזמן אירוע כדי לחסוך את חדר המיון שזו טראומה בפני עצמה? תודה

הי, זו שאלה שאין לה תשובה טובה. בעיקרון, אנחנו ממליצים על קרדילוק. אם זה לא עובד, שוקלים אבלציה. זה אכן לא מסוכן בדרך כלל אבל אם אתה רוצה להבין יותר, מומלץ לפנות לאלקטרופיזיולוג

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)