צנתור לב לפני הליך אחר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/03/2017 | 01:23 | מאת: moshe

שלום רב! אני בן 65 חולה לב שנים רבות. עלי לעבור צנתור (לא הראשון כמובן) אך עקב כאבים בבטן התחתונה והעליונה, אני גם אמור לעבור הליך גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה. יש מצב שאם אעבור את הצנתור לפני כן, אצטרך להמתין אולי 6 או 9 חודשים עד הפסקת קבלת התרופות לדילול דם? או בצורה אחרת, יש אפשרות לעבור גסטרו וקולונוסקופיה תקופה קצרה אחרי צינתור לב (עם או בלי סטנטים)? תודה!

שלום רב, אם הצינתור לא דחוף (כלומר אתה מאושפז), אנחנו ממליצים בד"כ לבדוק את הקיבה קודם ורק לאחר מכן לעשות את צינתור הלב בשל בעיית התרופות שאתה מעלה אם הצינתור דחוף, הלב קודם לכל בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)