NAION.בעיות קרדיולוגיות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

23/04/2017 | 18:27 | מאת: דינה

שלום רב!אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם (120/90-מטופלת ע"י אמלו),שומנים בדם(מטופל ע"י לפיטור).אני סובלת ב-15 השנים האחרונות מפלפיטציות בזמן התעוררות משינה.בהתחלה האירועים היו לעיתים רחוקות,אך בשנה האחרונה יש יותר.חשוב לציין שהאירועים הללו מתרחשים תמיד במצב שכיבה.חשוב לציין שתפקודי קרישה כולם תקינים. לפני שנה נעשו לי אקו והולטר והם יצאו תקינים.לפני כחודש אובחנתי כחולת NAION בעין ימין.ב-MRI מוח שינויים בחומר הלבן לא ספציפיים .יכולים להתאים לשינויים וסקולריים בכלי דם קטנים או שינויים איסכמיים. נשלחתי לבירור קרדיולוגי.הפחידו אותי שאולי אצטרך לעשות אקו דרך ושת... ברצוני לדעת,האם יש טעם לעשות בדיקות חוזרות של אקו או הולטר?האם יש באמת צורך באקו דרך ושת או שיש בדיקות אנושיות יותר? תודה רבה. דינה

שלום רב, המנגנון מאחורי NAION הוא לא ברור לרפואה. לגבי הפלפיטציות, לעתים קרובות,יש צורך בביצוע מספר הולטרים כדי לתפוס את הפרעה הקצב שמפריעה לך. עד שלא יהיה תיעוד, אנחנו לא נדע איך לטפל בתלונות שלך. לגבי אקו דרך הושט, לא ברורה לי הסיבה שאת צריכה את הבדיקה בשלב זה רק טוב, ד"ר ארבל

23/04/2017 | 20:59 | מאת: תודה רבה ועוד שאלה

פרט כאן את שאלתך למומח הדוקטור,המון תודות! האם אתה חושב שכדאי לעשות הולטר לב רגיל או ל-48 שעות? לגבי אקו דרך הושת:אמרו לי שאקו רגיל לא תמיד אינפורמטיבי מספיק...ובגלל שיש לי שינויים לא ספציפיים בחומר הלבן והסיפור של העין ,צריך למצוא סיבות לאירועים הללו ולכן כדאי לעשות אקו דרך ושת ואני בפחד והיסטריה רק מהמחשבה. בברכה, דינה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)