הפסקת פלוויקס אחרי שנתיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

27/02/2017 | 08:52 | מאת: טלי

עברתי צנתור בינואר לפני שנתיים שהניחו סטנט מפריש תרופה מאז אני מקבלת אספירין ופלוויקס.הומלץ להפסיק פלויקס ולהמשיך אספירין.שאלתי האם לא מסוכן להפסיק פלוויקס בבת אחת .תודה רבה

שלום רב, ההחלטה על הפסקת פלוויקס היא של הרופא/ה שלך. לגבי אופן ההפסקה, ניתן להספיק כי התרופה נשארת בדם לעוד מספר ימים. ממליץ להפסיק רק אם הרופא שלך המליץ על כך ד"ר ירון ארבל

02/03/2017 | 08:33 | מאת: טלי

בהמשך שאלתי רציתי לשאול אם מסוכן להפסיק פלוויקס אחרי שנתיים ולהשאר רק עם אספירין.האם הגוף לא מתרגל לפלוויקס אחרי שנתיים.תודה רבה

שלום רב, הגוף לא מתרגל אבל השימוש בפלוויקס מוריד התקפי לב מצד אחד אבל גם מעלה את הסיכון לדמם. לכן, ההחלטה היא אישית . אין תשובה אחת נכונה לכולם

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)