אימי בת 80 עם קוצב לב מזה שנה וחצי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

01/06/2017 | 11:44 | מאת: אורלי

ד"ר ירון שלום, לאימי יש קוצב לב במשך שנה וחצי, מזה שנה כל ערב בין השעות 19.00 - 20.00 סובלת מדפיקות חזקות שנראות ממש לעין. בבדיקות שנעשו בבית חולים לא מצאו משהו חריג, וכן גם בהולטר ל-24 שעות. לטענתם הכל בסדר. יחד עם זאת סובלת מחולשה חזקה ברגלים. האם יש קשר בין הדברים? מדוע יש לה דפיקות חזקות שמאוד מחלישות אותה אחרי שהן מסתיימות. נשמח מאוד לעזרתך, לא יודעים מה לעשות תודה מראש

שלום רב, לעתים, יש צורך בביצוע מספר הולטרים עד שמבינים מה הבעיה. בנוסף, מומלץ לבצע בדיקת קוצב חדשה. לעתים יש צורך בתכנות מחדש אם לא יימצא דבר, מומלץ לפנות למומחה להפרעות קצב לשקילת אפשריות אחרות ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)