דחיית ביצוע tavi בחולה קשיש

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/08/2017 | 23:54 | מאת: אן

אבי בן 86 חולה לב – הומלץ לאחר מעקב ממושך של הקרדיולג שלו בנושא - לתהליך של השתלת מסתם tavi. הגיע להיצרות גדולה בסביבות ה0.5 וחולשה. הרופא בבי"ח תמך בצורך לעשות זאת . הוא נשלח לבדיקות נוספות שבהם אוששה נחיצות הדבר. ואמרו לו לחכות לתאריך ביצוע. אלא שאז נאמר לו שבינתיים הוא נדחה ועליו להמשיך להיות במעקב, ולפי התוצאות יתכן ויבוצע בהמשך. מה יכולה להיות הסיבה לכך? והאם לא עדיף לבצע עכשיו במקום להמתין שהמצב אולי יורע וגם הבריאות שלו עלולה להיות פחות טובה לביצוע תהליך כזה.

שלום רב, ההחלטה לדחות בדרך כלל היא בגלל מצבו הטוב של המטופל. כלומר, אם מטופל יש לו היצרות של מסתם אך הוא מרגיש טוב (בלי כאבים בחזה או קוצר נשימה), מקובל להמתין. אם הוא לא מרגיש טוב, אתם צריכים להבין מה הסיבה שדחו אתכם כי זה פחות מקובל . אולי יש סיבה אחרת שאתם לא יודעים בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)