מירו וטכיקרדיה חדרית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

20/08/2017 | 02:04 | מאת: רוני

שלום אני בן 59,mitral valve prolaps מזה מספר שנים סובל מאקסטרא סיסטולות[פעימות מוקדמות] לפני שנתיים היה אירוע של ריפרוף פרוזדורים, מאז מטופל בטמבוקור 50 וקרדילוג 1.25 ועקב ברדיקרדיה המינון הוחלף לטמבוקור 50 אחד ליום במקום שניים,ו.06 קרדילוג במקום 1.25 ליום לאחרונה נרשמה לי התרופה מירו, בעלון התרופה ראיתי שמוזכר בתופעות לוואי אפשריות מצב של טכיקרדיה חדרית השאלה , באם מופיעה תופעת הלוואי הזו של טכיקרדיה חדרית, מהי המשמעות של זה? מהן ההשלכות? מהי אותה טכיקרדיה חדרית? האם זה בעצם VF? [פירפור חדרים]? בתודה

שלום רב, לאור ריבוי התרופות, אני מציע שתעשה אקו לב והולטר עדכני. לאחר קבלת התשובות, ממליץ להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג (קרדיולוג שמומחה לחשמל הלב). אולי אפשר לצרוב את הפעימות המוקדמות ובכך לוותר על הטיפול התרופתי שאתה מקבל. מירו זו תרופה בטוחה שאנחנו משתמשים בה באופן שגרתי אך אכן יש לה תופעות לוואי ולכן במקרה שלך, עדיף לבדוק אם יש אופציות אחרות ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)