שאלה לגבי בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

22/07/2018 | 00:40 | מאת: יוסי

שלום, בן 70, בריא בדר"כ. ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת אקו לב שבה נמצא: "תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל E>A)... מסתם מיטרלי מעובה קלות. דלף טריוויאלי. מסתם אאורטלי תלת עלי מעבוה קלות. הסתיידות פוקלית בסינוס קורונרי שמאל - 0.55X0.68 סמ'. ללא דלף או היצרות. מסתם טריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוואילית. לחץ ריאתי סיסטולי 20 ממ"כ + RAP. וריד נבוב תחתון (IVC)בקוטר תקין. נראה תפליט פריקרדיאלי בכמות קלה בינונית, יותר קדמי, ללא סימני לחץ. שינוי נישמתי לא משמעותית בזרימה דרך המסתם המיטלרי. No hemodynamically significant valvular lesion was found. Small to moderate pericardial effusion. סיכום: בירור נוזל פריקרדילאי, כולל בירור סיסמטי בדיקת אקו לב חוזרת עוד 10 ימים שבועיים למעקב נוזל " ברצוני לשאול: 1. מה משמעות תוצאות הבדיקה? מה זה הנוזל שמצאו ומדוע הוא קיים שם? 2. מה הכוונה בבירור נוזל פריקרדיאלי? ומה הכוונה בבירור סיסמטי? 3. אילו בדיקות המשך כדאי לבצע? כיצד ניתן לבדוק ממה נובע הנוזל וכיצד לטפל בזה? 4. יש עוד זמן עד לתור שלי לקרדיולוג, עד כמה זה דחוף לנסות להקדים את התור? 5. האם כדאי להימנע מפעילות גופנית בזמן הקרוב? תודה, יוסי

שלום רב, בעיקרון, לא אמור להיות נוזל מסביב ללב בכמות כזו. יש לזה הרבה סיבות אפשריות: וירוסים, חיידקים, שחפת, ועוד. לכן, הם המליצו בצדק שצריך לבדוק מה הסיבה. הייתי נמנע מפעילות גופנית עד לגמר הבירור בירור כזה כולל בד"כ הדמיה (CT ) ובדיקות דם שונות. לאחר מכן, מחליטים אם יש צורך בעוד בדיקות לגבי תור לקרדיולוג, צריך להיות בשבועיים הקרובים . תנסה להקדים אם צריך

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)