פענוח בדיקת מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/04/2018 | 16:12 | מאת: דניאל

שלום רב, אבי בן 67, לאחר אוטם, ביצע בדיקת מיפוי לאחר צניחה קלה ב ST במאמץ. להלן תוצאות הבדיקה. האם תקינה/סבירה ? תודה מראש. - תגובה קלינית : לא איסכמית - תגובה אלקטרוקרדיוגרפית : חשודה לאיסכמית הפרפוזיה המיוקרדיאלית אינה תקינה : - אוטם קטן עם איסכמיה בכמות קטנה בתפוצת RCA. - איסכמיה בכמות קטנה מאוד בתפוצת LCX/ענף מרגינלי. - סה"כ כמות האיסכמיה קטנה, כ 9% מדופן חדר שמאל ומלווה בירידת EF לאחר מאמץ ושינויי אקג כמתואר. - תפקוד גלובלי של חדר שמאל לא תקין.

שלום רב, זהו לא מיפוי תקין. ברוב המקרים, אני ממליץ על צינתור במצב כזה לכן, אני ממליץ לפנות לקרדיולוג לצורך ייעוץ ד"ר ארבל

08/04/2018 | 21:58 | מאת: דניאל

לא ציינתי, אולם הוא ביצע צינתור לפני כשנה והוכנסו לו שני סטנדים.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)