סיטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

28/02/2021 | 20:35 | מאת: א

שלום, בהמשך לשאלותיי הקודמות (בהן עזרת לי מאוד, תודה רבה) אשמח לעוד שאלה. כאמור אבא שלי בן 89, לפני tavi, בסיטי לב ראו פגם מילוי בקצה האוזנית שלא ניתן לומר אם זה סטזיס או תרומבוס. מקבל אספירין. לפי דוח הקוצב לב האחרון אין לו פרפור. היינו אצל קרדיולוג שאמר הסיכוי שיש קריש בלי פרפור הוא נמוך. השאלה אם יש או אין חשובה לדעת אם לקחת בנוסף לאספירין פלביקס או נוגד קרישה. השאלה היא האם כדאי לבצע בדיקה נוספת לראות אם יש קריש, שהיא להחלטתנו. הרופא הסביר שבאקו דרך הושט יש סיכונים, ובסיטי נוסף גם - יש לו אי ספיקת כליות קריאטינין 1.3 שעלה ל 1.6 אחרי הסיטי עכשיו. בכל מקרה רלוונטי רק אם תהיה ירידה בקריאטינין. כאמור זה החלטה שלנו, עם הסיכון בבדיקות מצד אחד והסיכון שיש קריש בלי טיפול מצד שני. מה דעתך? האם כדאי לבדוק אם יש קריש? ואם כן, עם אקו או עם סיטי (אם ירד הקריאטינין)?

זה בהחלט חשוב לדעת אם יש קריש. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי איזו בדיקה הוא ממליץ

28/02/2021 | 23:21 | מאת: א

תודה אז הקרדיולוג שבדק אמר ששתיהן אפשריות ומה שנרצה. בגלל הגיל הוא מעדיף סיטי ולא אקו, אבל זה לא אפשרי כרגע אלא אם הקריאינין ירד. גם אז יש חשש ששוב הסיטי יפגע בכליות. אני חושב שלמרות זאת נעדיף סיטי אם הקריאינין ירד. אבל עד כמה האקו מסוכן? כן בגיל הזה יש חשש מלעשות את זה

הכל קצת מסוכן. אבל לא לדעת אם יש קריש קצת יותר לכן, מציע שתתתייעצו עם הקרדיולוג שלכם

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)