המלצת קרדיולוג לצינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/06/2021 | 18:29 | מאת: טובה

שלום ד"ר ירון. אני בת 64. בבדיקה של קרדיולוג האקו יצא תקין. אק"ג רגיל -תקין. בבדיקת מאמץ היו צניחות st הוריזונטליות עד 1 מ"מ . ללא כאבים בחזה. עקומת ל"ד מעט גבוהה. תשובת מיפוי הלב הייתה- ירידה קלה בפרפוזיה בקיר קדמי ובאיזור אנטרו- לטרלי. פרפוזיה תקינה לשאר קירות הלב. הקרדיולוג רשם שאני סובלת מתעוקת חזה מעט אטיפית. מבחן מאמץ ומיפוי במאמץ לא תקינים ולכן מומלץ על צנתור לב קורונרי. מה דעתך בנדון? האם ממצא שכזה דורש התערבות פולשנית של צינתור? או שמספיק אולי טיפול תרופתי? אני מרגישה טוב. ממתינה לתשובתך, תודה

שלום רב, זו שאלה מורכבת. ממליץ על ביקור עם קרדיולוג לשיחה על המשמעות של הבדיקות והצורך בצינתור בהצלחה!

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)