בדיקת מאמץ חיובית - ST

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/06/2021 | 17:50 | מאת: זהבי

בן 53 עם סכרת וקולסטרול, הסטוריה משפחתית של מחלות קרדיאליות, לא מעשן ולא שותה. בגלל עייפות לעיתים רחוקות במאמץ ובשבועות האחרונים מידי פעם כאבים בכתפיים שיורדים עד מפרקי גפות הידיים (מעין צריבה/התכווצות או תחושה כמו אחרי מאמץ) ולפעמים כאב דומה בחזה בחלק העליון במרכז בגובה פטמות ומעלה ביצעתי אקו לב שיצא תקין לפי הרופא אך לאחר שבועיים ביצעתי מבחן מאמץ כאשר לאחר כ-5 דקות הרגשתי את הכאבים בזרועות ואח"כ מעט בחזה העליון, הבדיקה הופסקה והרופא אמר כי נראים שינויים איסכמיים באק"ג כמפורט: צנחית ST אופקי>2 מ"מ ב- V3-V6 השינויים הופיעו בדופק 153 אחר 5 דקות וחלפו בדופק 131 אחרי דקה ללא הפרעות הולכה וקצב ואק"ג בהתאוששות ירידת ST ב-V3-V4 שהתמשכה 7 דקות בהתאוששות נשלחתי לצינתור אבחנתי - ממתין לתור שיכול לקחת עד 3 שבועות ובינתיים לקחת מיקרופירין 100 שאלותי: 1. האם המימצאים מסוכנים ו/או גרועים ? 2. האם מעכשיו אני נחשב לחולה לב על כל המשתמע מכך ? 3. באם יבוצע גם צנתו טיפולי, האם זה אומר כי אני יכול להמשיך רגיל או שחיי משתנים כעת ? 4. מהי הפרוגנוזה במקרה כזה עם תוצאו כאלה ? 5. האם יכול להיות שלא יימצאו היצרויות או מאחר ונראתה צניחה משמעותה בהכרח כי יש היצרות כלשהיא ? 6. מהי מידת המבעיתתיות והחומרה של המימצאים בבדיקת המאמץ. אני מבין שקשה לתת מענה מדוייק על למעבר הצנתור האבחנתי שבו ניתן יהיה לראות האם יש היצרויות, איפה ובאיזו מידה. אודה לכל יעוץ והכוונה ככל האפשר. תודה רבה מראש

שלום, הבדיקה לא תקינה. לאחר הצינתור, נדע יותר לגבי מה הבעיה , סיכונים ודרכי טיפול מחזיק אצבעות

19/06/2021 | 19:34 | מאת: זהבי

תודה על המענה המהיר תשובתך, את האמת, לא מעודדת - האם המצב אכן כזה חמור ? מהן האפשרויות האפשריות שיכולות לגרום לתןצאות כאלה ? שוב תודה

זה משהו שכדאי לשאול את הקרדיולוג שלך

21/06/2021 | 08:06 | מאת: זהבי

תודה על המענה המהיר שאלות אחרונות בבקשה * האם השינוי באקג במאמץ מוביל ונגרם רק מסתימה אפשרית באחד מהעורקים הכליליים או שיש עוד אפשרויות שיכולות לגרום לצניחת ST אופקית ? * האם הבעיה מטופלת לחלוטין בצנתור טיפולי (סטנט) או שנדרש משהו נוסף (פרט ככל הנראה לטיפול תרופתי). * האם יש השלכות על הישרדות אחרי מימצא כזה ? תודה על הסבלנות

יש הרבה סיבות לממצאים כאלו ממליץ לשבת עם הקרדיולוג שלך

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)