האם נתון זה פוסל TAVI

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

14/10/2021 | 19:02 | מאת: גלי

שלום וברכה דוקטור אבי בן 82 אובחן עם היצרות של המסתם האורטלי ועשה בדיקות להתאמה ל TAVI . ב CT שעשו לתכנון הפעולה ראו שטבעת המסתם אליפטית עם EXCENTRICITY 0.69 ואמרו לנו שזה מעלה סיכון ל PARAVALVULAR LEAK . השאלה שלי עד כמה מדד זה פוסל מ TAVI .האם זה פוסל לגמרי או שזה רק באופן יחסי .מה הסיכויים שאם יעשו לו TAVI זה יגמר עם דליפה סביב המסתם הסיבה שאנחנו לא מתלבים מניתוח היא שמצאו לו גם קרדיומיופתיה היפרטרופית ב CT וכתבו שבסיסטולה קיימת אובליטרציה של חלק אפיקלי של חלל חדר שמאל לקורלציה באקו לב בשאלה של מפל לחצים מידקביטרי בתוך חדר שמאל ,ולכן אנחנו לא מתלהבים מניתוח החלפת מסתם ומעדיפים TAVI כל עוד המדד ב CT לא מעלה מאוד את הסיכון לדליפה סביב המסתם ששמים בצינתור ,ולכן אנחנו רוצים להבין את משמעות המספר תודה רבה

הי, המדד הזה מעלה את הסיכון אבל זה לא כל הסיפור. צריך לקבל את הדיסק של הסיטי ולעבור עליו לעומק לראות עוד משתנים כגון כמות ומיקום סידן לכן, אם יש לכם התבלטות, מציע שתבואו לייעוץ מסודר עם הדיסק ודו"ח הסיטי

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)