לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

13/10/2021 | 22:53 | מאת: נעמי

שלום, אבא שלי בן 90, עם אי ספיקת כליות creatinine 1.4 ואי ספיקת לב דיאסטולית בין התרופות פוסיד פעם ביומיים. ללחץ דם מקבל אקספורג 160/5 אך בכל קיץ הלחץ דם יורד ולכן כבר כמה חודשים מקבל ולסרטן 80 והיום 40. הדיסאטולי שלו נמוך באופן קבוע. עשה הולטר. במהלך שעות היום הממוצע 124/52 כשהוא נע בין 100-140 רוב הזמן בסביבות 110-120. בלילה החל מ 22:00 ועד השעה הראשונה של הקימה 08:00 הלחץ דם עולה - ממוצע 143/56, רוב הזמן בסביבות ה 140, והיו כמה מדידות בסוף הלילה של 160. אמרו לי שזה שהלחץ דם עולה בלילה זה לא תקין. אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה ואם צריך לעשות בדיקה מסוימת בנוסף האם כדאי לקחת חלק מהתרופה לפני השינה?

שאלה מורכבת שלא מתאימה לפורום. מציע שאלות את הרופא שלכם לאחר שיעבור על כל המידע

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)