האם אני צריכה השתלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

25/10/2021 | 14:56 | מאת: שרון

שלום וברכה לפני 7 שנים אחרי לידה אושפזתי בבית חולים עם אי ספיקת לב עם EF 15 ובצקת ריאות ,הונשמתי וקיבלתי טיפול בלבוסימנדן ווסבוף שוחחרתי מהבית חולי .לאחר מכן היה לי אשפוזים חוזרים עם בגלל קוצר נשימה . באקו EF היה 10 והיה גם MR חמור משני ל TETHERING של של עלי המסתם ו TR חמור משני משני להרחבה של האנולוס ויתר לחץ דם ריאתי שהיה גבוה מאוד וחדר ימין מורחב והיפוקינטי .עברתי השתלה של CRTD שקצת שיפר אבל עדיין סבלתי מקוצר נשימה .עברתי לפני 3 שנים MITRAL CLIP ומאז לא אושפזתי וחל שיפור מאוד גדול במצבי .עברתי מבחן מאמץ לפני 2 חודשים והתוצאות -מבחן מאמץ תת מירבי ה RER 0.8 .וה VO2 MAX 20.3 ML/KG /MIN סביב 60 אחוז מהצפוי .קיים V/Q MISSMATHC כביטוי ללחצי מילוי גבוהים של LV .באקו LVEF 30 .חדר שמאל בגודל תקין התכווצותו הגלובלית מופחתת במידה בנונית עד קשה .חדר ימין בגודל ותפקוד תקין . שכחתי לציין שלאמי יש DCMP שהתגלתה אחרי לידה .בבית חולים רוצים לקדם אותי להשתלת לב השאלה שלי שעשיתי בדיקה באינטרנט י וראיתי שה VO2 MAX של אנשים שמועמדים להשתלה הוא פחות מ 14 ואילו לי יש 20 .האם לאור נתון זה אני צריכה השתלה ?מה זה RER 0.8 .האם נתון זה כן משנה את התמונה ? ועוד שאלה שיש לי שבסך הכל השתפרתי אחרי המיטרל קליפ והאם אני באמת זקוקה להשתלת לב ? רוצים לעשות לי צינתור ימני בעוד כמה ימים לפני השתלה ואני עדיין איני בטוחה האם אני צריכה ורוצה לקבל חוות דעת נוספת . .האם צינתור ימני צריך בכל מקרה . אם השתלת לב תגדיל את תוחלת החיים שלי אז בוודאי ובוודאי שאלך להשתלה בשמחה תודה רבה מראש

פורום זה משמש לשאלות נקודתיות. את מציגה מקרה מורכב. ממליץ לקבוע ייעוץ מסודר

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)