אי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/04/2021 | 20:27 | מאת: נעמי

שלום, רציתי לשאול 1 - איך אפשר להעריך הפרעה דיאסטולית במי שיש לו הסתיידות של המסתם המיטרלי? פעם אחת כתבו שזה דרגה 2 ופעם שנייה כתבו שאי אפשר להעריך. כעת יש החמרה בגלל זה ואני חוששת ששוב יגידו שאי אפשר לומר 2 - האם אי ספיקת לב דיאסטולית שכעת גם החמירה עקב עלייה בלחץ דם ריאתי ל 75 היא מחלה שנוטה להתקדם? אם כן האם לאט? האם יש נתונים על תמותה? טיפול במשתנים יכול לשפר את הלחץ דם ריאתי? תודה

כשיש הסתיידות של מסתם מיטראלי. בדיקות של תפקוד דיאסטולי לא מדויקת. לא הייתי מתייחס 2. אכן נוטה להתקדם. משתנים יכולים לעזור. לכן, ממליץ על פניה לקרדיולוג להבין איך אפשר לטפל

06/04/2021 | 20:54 | מאת: נעמי

תודה פרופ אז איך ניתן לעקוב אם ההפרעה הדיאסטולית מחמירה? יש בדיקה אחרת?

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)