דפיקות לב מהירות כתוצאה מתרופה ממריצה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

24/01/2021 | 10:10 | מאת: תום

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

שאלה טובה. זה נושא שנוי במחלוקת בגדול, ככל הדופק עולה תחת התרופה, יש יותר סיכון. מצד שני, אין מחקרים שממש הדגימו את זה. לכן, בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג לגבי הסיכון מול התועלת האפשרית

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)