אי ספיקה של המסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

17/10/2021 | 19:08 | מאת: ינון

ערב טוב דוקטור אני בן 74 .עשיתי אקו לב שבו נכתב moderate to severe mitral regurgitation vena contracta 6 mm כמו כן יש הפחתה במוטיליות של העלה האחורי של המסתם המיטרלי עם DIASTOLIC DOMING של העלה הקדמי כנראה שינויים ראומטיים ,יש מיטרל סטנוזיס קלה .לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה RVSP 46 .יש moderate to severe tricuspid regurgitation האם זה סיבה לניתוח ? האם אפשר לטפל בצנתור תודה רבה

בדרך כלל זה לא מספיק לניתוח אבל ממליץ על ייעוץ מסודר אצל קרדיוחוג

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)