מה קודם למה האם ניתוח מעקפים או אבלציה לפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

21/10/2021 | 14:45 | מאת: דויד

שלום רב דוקטור אבי לפני שנה עבר התקף לב אז צונתר ונמצא היצרות קריטית ב LAD פרוקסימלי שטופלה על ידי סטנט עם תוצאה טובה והיצרות משמעותית ב OM1 שטופלה על ידי סטנט עם תוצאה טובה .וחסימה כרונית מלאה של RCA שלא טופלה .לפני חודשיים בגלל קוצר נשימה ירידה בכושר חולשה ותחושה של דופק הולם עשיתי מיפוי לב שם הודגם פגם מילוי בינוני בחומרתו וקבוע בדופן האינפריורית ואינפרו ספטלית .כמו כן פגם מילוי קל והפיך באזור קדמי ספטלי ,קדמי דיסטלי ואפיקלי. ב LAD .לסיכום ממצאי המיפוי הם איסכמיה קלה מאוד בתפוצה של MID /DISTAL הממצא גבולי כ 7 אחוז מדופן חדר שמאל .אוטם קטן בינוני בתפוצה של RCA .התכווצותו הגלובלית של החדר השמאלי תקינה .ההפרעה האזורית בהתכווצות מתאימה לאיסכמיה קטנה בטריטוריה של LAD ואוטם בטריטוריה של RCA .נעשה לי צינתור ששם נמצא שב LAD בחלקו האמצעי לאחר מוצא הדיאגונל גדול קיימת היצרות של 70 - 75 אחוזים [יתכן וקיימת תת הערכה ]המערבת מוצא ספטלי גדול .נעשה ניסיון לפתוח את ה RCA ללא הצלחה ואמרו לי שישקלו האם אני צריך ניתוח מעקפים ורופא אחד אמר לי שיתכן ואפשר לעשות צינתור חוזר במקביל כבר מאז ההתקף לב אני סובל מפרפור פרוזדורים ומידי פעם תחושה של דופק הולם ואני מטופל באליקוויס ופרולול לפי צורך לפני כמה ימים היה לי הילמות דופק וכמעט שהתעלפתי .התאשפזתי בבית חולים היה לי פרפור \רפרוף בקצב 150 וסינוס 45 לסרוגין ובאקג היו פאוזות שלדברי הקרדיולוג יתכן שגרמו לסינקופה .נתנו לי מולטק ושחררו אותי ואמרו לי להגיע בעוד חודש השאלה שלי היא מה קודם למה האם קודם לעשות אבלציה להפרעת הקצב או קודם לעשות ניתוח מעקפים והאם צודק הרופא שיתכן ואפשר לפתוח את העורק בצינתור ולא צריך ניתוח תודה רבה

שאלה מורכבת. צריך לעבור על סרטי הצינתור, ובדיקות השונות שעשו לך ללב כדי לענות מציע שתקבע תור אצל קרדיולוג לייעוץ מסודר

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)