רמות טריגלצרידים מוגברות, קשר לסכרת וטיפול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

05/08/2021 | 00:11 | מאת: מיכל

שלום בת 70, עם עודף משקל, יתר לח"ד, מטופלת בתרופות, וכן סכרת שמטופלת בגלוקומין. רמות כולסטרול לאורך השנים תקינות, אך רמות הטריגלצרידים מעל הנורמה, ובשנים האחרונות זה בים 200-260 (כשהערך העליון של הנורמה במעבדה 170). רופאת המשפחה לא ייחסה לזה משמעות מיוחדת ולא המליצה על טיפול. לאחרונה היתה בביקורת אצל קרדיולוג והוא המליץ להתחיל טיפול בליפיטור 10 מ"ג. 1. מה הסיבה לרמות טריגלצרידים גבוהות בו בזמן שכולסטרול תקין? 2. האם יש קשר לסכרת? (שדי מאוזנת עם התרופות) 3. האם מקובל ונדרש לטפל בסטטינים במקרה כזה? 4. האם המשמעות של התחלת טיפול בליפיטור זה שהטיפול יצטרך להיות לתמיד? 5. האם יש עדיפות לליפיטור על התחליף הגנרי ליטורבה? תודה

שלום רב, יש הרבה סיבות לטריגליצרידים מוגברים. במקרים כמו שלך, בהרבה פעמים זה שילוב של גנטי עם סוכרת. ליפיטור חשוב. אין הבדל בין המקורי לגנרי. מקובל לטפל לתמיד כדי למנוע בעיות בלב וכלי דם שבת שלום

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)