סגירת מום לבבי pfo ותופעות הלוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

29/09/2021 | 23:21 | מאת: גל

ערב טוב דוקטור ברצוני לדעת מדוע אנשים שעוברים צינתור עם סטנט מקבלים מדללי דם כולל פלאביקס מלחצי שנה ואילו לאחר סגירת צנתור לב pfo והשתלת התקן דמוי מטרייה רק נותנים פלאביקס לשלושה חודשים בלבד ואספירין באופן קבוע האם הסיכוי לפתח קריש דם סביב המטריה לא זהה לפתח סביב הסטנט ? תודה רבה על המענה

שלום שאלה טובה בעורקים, זרימת הדם מהירה ולכן לוקח הרבה זמן עד שנוצרת שכבת תאים על הסטנטים. כאשר סוגרים PFO, זרימת הדם באיזור הזה איטי ולכן נוצרת שכבה יחסית מהר

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)