סגירת מום לבבי pfo ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

29/08/2021 | 20:00 | מאת: גל

שלום דוקטור בת 47 כחודשיים לאחר סגירת צנתור לסגירתpfo בעקבות שינויים איסכמיים בחומר הלבן המתאימים למחלות כלי דם קטנים הולטר לחץ דם תקין הולטר לב 48 שעות דופק מקסימלי 150 במנוחה ממקור סינוס כל הבדיקות נעשו עקב אירועים שנמשכים כשלושה שבועות ברצף לאחר קימה ממצב של שכיבה לישיבה בלילה שאני קמה לשירותים או בבוקר מה שקורה שיש עלייה פתאומית בלחץ הדם לערכים של 190/90 ויותר ודופק של 150 במנוחה מוחלטת לפעמים הפנים חמות ובאחת הפעמים כפות רגליים היו חמות מאוד בנוסף מבצעת בירור אנדוקריני ואיסוף שתן 24 שעות למטאנפרינים עד כה הכל תקין ממה שהגיעו התוצאות ממתינה לעוד מספר בדיקות דם שיגיעו ניסיתי לקחת קרדילוק במינון 1.25 אך לחץ הדם שלי שבדרך כלל נמוך מאז הסגירה של הpfo סביב 90/60 יורד עוד יותר אז הפסקתי ליטול את הקרדילוק האם זו תופעה מוכרת מה שאני מתארת לאחר הצינתור ? האם לחצי דם יכולים להיות נמוכים מהרגיל לאחר צינתור לסגירת pfo לפני הפעולה לחצי הדם שלי היו סביב 120/80 אני ממש מתוסכלת מהמצב לא לישון בלילות כבר כשלושה שבועות ולאף אחד אין הסבר למה זה קורה חשוב לציין באחת הפעמים שזה קרה לא לקחתי קרדיולוק המדדים חזרו להיות תקינים תוך כחצי שעה באופן ספונטאני האם מותר לקחת קרדיולוק רק בזמן שזה קורה ? מה עדיף אשמח לשמוע את דעתך תודה רבה על המענה

בבקשה תפני לקרדיולוג שלך לביקור מסודר פורום זה משמש לשאלות קצרות

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)