אירוע כלילי חד ללא סימנים באק"ג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

18/01/2021 | 13:12 | מאת: יובל

שלום מה הסבירות שאדם ילקה באירוע לבבי חד, וממש בזמן האירוע או דקות ספורות אחריו לא יהיו שום שינויים מתבנית האק"ג הבסיסית של אותו אדם? או במילים אחרות עד כמה בדיקת אק"ג אמינה לשלילת אירוע לבבי חד כשנעשית במועד האירוע?

עד 50 אחוז מהמקרים

18/01/2021 | 14:44 | מאת: יובל

וואו, תשובה מפחידה ממש. (אני קורא שקט בפורום ולרוב התשובות שלך דווקא מרגיעות מאוד)... והאם במקרים אלה גם לא יהיו רמזים באק"ג נגיד יום לאחר האירוע? למשל רמזים שמעידים על עוד רקמת לב מתה? אם אק"ג יכול לזהות רק 50% מהמקרים אז מה שווים כל השירותים בדמות שח"ל, נטלי וכדומה?

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)