צנתור וירטואלי - האם הבדיקה בטוחה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

15/08/2021 | 06:28 | מאת: להב

בס"ד פרופ' ארבל שלום! אני בת 45, אמא שלי עם סיפור של מחלת לב איסכמית (בגיל 50 ניתוח מעקפים) הקרדיולוג שלח אותי לטובת מעקב לאקו לב במאמץ -שיצא תקין. אולם, המליץ לי לעשות צנתור וירטואלי, כי אני סובלת מעת לעת מכאבים בחזה. נאמר לי שבצנתור מזריקים יוד וכן, נותנים כדור להורדת דופק. האם קיים סיכון כלשהו בבדיקה? או שאני יכולה לגשת ללא חשש? כדור להורדת דופק- נשמע קצת מלחיץ... תודה על תשובתך!

שלום רב, כדור להורדת הדופק הוא זמני ונחשב מאוד בטוח לגבי יוד וקרינה שיש בבדיקה, הסיכון קטן מאוד . לכן, אם יש צורך בבדיקה, זה מוצדק בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)