פקקת ורידים - סכנת חיים ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

29/10/2021 | 08:55 | מאת: אלי32

היי ! אמא שלי בת 62 והיא חושדת שיש לה פקקת ורידים. זה מצב מסכן חיים ? מאתמול בערב היא מדברת על זה. היא נוטלת כדורים לדיכאון, היא לא מעשנת אבל היא בעלת עודף משקל. עם זאת, היא מסוגלת לאכול, לשתות, ללכת, לעלות במדרגות, גם מיד אחרי שהיא חשבה שיש לה את הפקקת היא אפילו שטפה את הרצפה. היא לא מתאמנת ( כושר גופני ), אין לה סרטן ועד אתמול למיטב ידיעתי וכנראה גם היום אין לה אי ספיקת לב, לא היה לה מעולם פקקת ורידים תסחיפית אבל אבא שלה הסתלק מהעולם בשנת 1990 והייתי אז נורא קטן ואמא שלה לפני 11 שנה אז אני לא זוכר אם גם הם סבלו מהתופעה הזאת. עם זאת, עדיין היא לא בשלב של התסחיף הריאתי ולכן היא לא חוותה עדיין קוצר נשימה (פתאומי או הדרגתי). כאב בחזה שמחמיר בשאיפה - אני בוחר להאמין שלא או התמוטטות פתאומית אבל מה לעשות ?

29/10/2021 | 09:15 | מאת: אלי32

אז האם היא בסכנת חיים ? היא גם נוטלת לפעמים כדור שינה. נתון אחרון בהחלט : אבא שלה התחפף מהעולם בגיל 66 ואמא שלה נפחה את נשמתה בגיל 89.

29/10/2021 | 09:15 | מאת: אלי32

ולאיזה רופאים צריך לפנות חוץ מקרדיולוגים ?

אם יש חשש לפקקת, צריך לפנות למוקד/מיון לביצוע אולטראסאונד זה לא משהו שפותרים בייעוץ באינטרנט

02/11/2021 | 22:26 | מאת: ללא שם

ועכשיו היא חושבת שיש לה משהו אחר בעורקים. האם בגלל שהממוצע של מות הוריה הוא גיל צעיר יחסית אז גם היא תעזוב את העולם בגיל צעיר יחסית ?

02/11/2021 | 22:27 | מאת: ללא שם

אני = אלי 32

בבקשה תפנו לרופא שלכם לייעוץ מסודר

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)