צנתור - האם התקף? ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

28/03/2021 | 19:09 | מאת: עירית

שלום וחג שמח אחי בן 55 הרגיש כאב לוחץ בחזה ושיעול - פנה לרופאת משפחה שהסבירה שמדובר בדלקת ריאות וקיבל אנטיביוטיקה. לאחר מס' ימים כשלא היה שיפור פנה שוב לקופה ואלו הפנו למיון. באנמנזה נרשם כי אובחן כסובל מאוטם בדופן הקדמית. חשבו שלא לצנתור אך לאחר שהמשיך הכאב החליטו כן לצנתר. טרופנין במיון היה 13. אקג - סינוס, גלי Q ב - V1-3 עם גלי T מחודדים ללא דינמיקה lt.main 4.5 מ"מ נורמל lad dista l - occluded' ,cto, caicified - 100% lcx - 3.0 irregular rca -3.2 irregular collaterals - left dystal - lad distal דרגה 3 בסיכום נרשם - צנתר מוביל 3.5 bl עם תמיכה טובה עם שימוש במיקרוצנתר הועבר תייל gala דרך החסימה אך לא היה ניתן להעביר את המיקרוצנתר מעבר לחסימה. בוצעו ניפוחי בלון מדורגים ולאחר מכן הושתל תומכן מהחלק האמצעי לריקני של העורק החלק הקריבני הורחב עי בלון nc דגול יותר.מעבר לתומכן היצרות ארוכה שלא הגיבה למתן ניטרו ולכן בוצעה הרחבה של עם DCB בשל היצרות במוצא הענף האלכסוני נופח בו בלון קטן. העורק עם זרימה טובה. החולה אתסמיני. ניסיון להעביר תומכן היה לא מוצלח ולכן החלטתי לא להשתיל תומכן. יש לציין כי בהוצאת הצנתר לא נמצא התומכן על הבלון בצילומים חוזרים הוא לא נמצא בעורק הכלילי. שאלותיי 1. האם היה מדובר בהתקף לב או תעוקת חזה עפ"י המוצג? מצד אחד רשום באנמנזה סובל מאוטם בדופן קדמית מצד שני הטרופונין לא עלה משמעותית והוא הבין שמדובר באירוע לב ולא התקף אם כך - האם יש מנוס במקרה כזה מצנתור? או שזה היה מחייב מציאות בשל הכאבים? כשיש חסימה מוחלטת כיצד יודעים ממתי היא - האם "טרייה" או "ישנה".? האם פתיחה של עורק 100 אחוז חסימה יכול להחזיר כביכול מצב אחורנית??? האם עוזר במשהו או שאין טעם בניסיון לפתיחה?? 2. לאחר ביצוע הפעולה נרשם שלא נמצא התומכן - האם לא מסוכן שתומכן נשאר בגופו של המטופל ללא ידיעה היכן הוא?? לציין כי היד דרכה בוצע הצנתור התנפחה מאוד ודיממה ממשש ושמו לו מעין חוסר עורקים שכנראה גרם להכחלת היד וכאבים מאוד חזקים. לציין כי ההמטומה התפשטה מאוד היד התקשתה והכאב לאחר יומיים היה בלתי נסבל . הוסבר כי כל עוד יש דופק הכל בסדר .... האם כך ? האם אין צורך בבדיקה כלשהיא? האם לא ייתכן שהתומכן הזה לא "ייתקע" במקום אחר בגוף ??? 3. האם לאחר שנמצאת 100 אחוז חסימה בעורק זה אומר ששריר הלב כבר נפגע ואין לזה תקנה מלבד שמירה על הקיים ? או שפתיחתו תועיל ותחזיר את מצב הלב לתפקוד תקין ? ( אקו לב הראה פגיעה בינונית -קשה 30-35 אחוז) . אני באמת מנסה להבין את סדר הדברים ככל שתוכל להסביר - האם היה התקף לב בהגעתו או שהיה התקף לב בעבר ? ברישום נכתב "התייצג עם אוטם חודר קדמי כביטוח ראשון למחלת לב איסכמית - בצנתור למרבה הפתעתנו הדגים חסימה בעלת מאפיינים כרוניים ב lad" כיתד מזהים אוטם - האם רק עפ"י האק"ג והתסמינים הסיקו שזה המקרה ובצנתור בעצם גילו שלא היה התקף? ? טרופונין היה נמוך 13 ועלה למחרת ל 130 בערך וירד יום אחרי. מקווה שאני מובנת בשאלותיי - אשמח לכל הכוונה !!!!!!!!!!!

שלום רב, זו שאלה למצנתר לאחר שיראה את סרט הצינתור מציע שתקבעי פגישה מסודרת חג שמח

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)