פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

5679 הודעות
5053 תשובות מומחה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/08/2015 | 20:39 | מאת: שרונה

שלום. אני בת 66 סובלת מאוסטיאופורוזיס. לפני 5 שנים נפלתי מגובה ושברתי את פרק כף היד, ומאז עברתי מאוסטיאופניה לאוסטיאופורוזיס. מצבי הבריאותי תקין, מלבד דלקת בוושט שבגללה אני נוטלת לוסק. כמו כן, 2 כדורי סידן עם ויטמין די, וכן 2 כדורי ויטמין די. בגלל הדלקת בוושט, האנדוקרינולוג המליץ לי לקבל אקלסטה בעירוי, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. האם ישנה תרופה אחרת (אולי חדשה?) שמתאימה לי? אגב, יש לי כבד מרובה ציסטות ללא תופעות לוואי. תודה. שרונה

לקריאה נוספת והעמקה

שרונה שלום ותודה על שאלתך. ראשית, שבר בשורש כף היד, אם קרה תחת טראומה מינימלית כמקובל בשברים אוסטיאופורוטיים מהווה לכשעצמו אינדיקציה לטיפול תרופתי ללא קשר(!!) לצפיפות העצם. באם את מנועה מטיפול תרופתי פומי האופציה המיטבית היא כמובן זריקות. קיימות זריקות פורטאו הניתנות אחת ליום לשנתיים והן היחידות הבונות עצם חדשה. תרופות מונעות פירוק עצם (ובעקיפין גורמות חלקית לבניית עצם) הן פרוליה הניתן בזריקות פעמיים לשנה ואקלסטה הניתן חד שנתית, כנ"ל. יש להתיעץ עם רופא המכיר אותך לגבי הטיפול הספציפי לך. יש מעט הבדלים באינדיקציה לטיפול בין קופ"ח השונות כמו גם הביטוחים המשלימים ויש לקחת גם זאת בחשבון מבחינת עלות. בברכה דר' זלוצובר

06/08/2015 | 15:04 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 42 ובבדיקות דם שעשיתי ביום ה-4 למחזור, נמצא שהפרופיל ההורמונלי שלי מתאים לגיל המעבר (fsh=29 , lh=18 ). יחד עם זאת, אני המחזורים שלי סדירים לחלוטין (כל 28 יום בדיוק. אחת לכמה חודשים יכולה להיות סטייה של יום אחד, לכאן או לכאן). האם לאור תוצאות הבדיקות, ניתן לומר שאני נמצאת בגיל המעבר או שלשם ההגדרה צריכה להיות הפסקה (או לפחות אי סדירות) במחזור החודשי? בנוסף, הבנתי כי התוצאות מעידות למעשה על רזרבה שחלתית נמוכה מאוד (ברמה שאני לא נחשבת מועמדת מתאימה לטיפולי פוריות). האם משמעות הדבר שאם אמשיך לקיים יחסים לא מוגנים עם בן זוגי, אין שום סיכוי שאקלט? אודה לתשובתך דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר קודם כל כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. כל עוד הוסת סדיר (וגם אם לא אך עדיין קיים) יש סיכוי (לא גבוה) להרות עצמונית. את כנראה בפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר) ויש כנראה שינויים באורך המחזור ואולי אפילו שינויים סימפטומטיים קלים. בברכה דר' זלוצובר

06/08/2015 | 14:09 | מאת: אנונימית

שלום, אני אישה בשנות ה- 40 המוקדמות. בשנות ה- 20 לחיי נישאתי ולאחר תקופה קצרה מאד לחיי חליתי בסרטן. עברתי טיפולים קשים וארוכים ושרדתי את המחלה האיומה הזו. בעקבות הטיפולים נכנסתי לגיל הבלות. איבדתי את החשק המיני, יחסי המין עם בעלי הלכו וירדו עם השנים עד שבשנים האחרונות כבר לא התקיימו כלל. (גם חוסר חשק לחלוטין וגם כאבים ודימומים כאשר כבר הסכמתי) בחודשים האחרונים נפרדנו אני ובעלי גם מסיבות אחרות וגם מסיבה זו. עלייי לציין שלפני המחלה, היה לי חשק מיני רב מאד ואהבתי מאד לעשות סקס. אני מאד רוצה זוגיות חדשה - האם ניתן לטפל בבעייתי לאחר 20 שנה שנמצאת בגיל הבלות ללא יחסי מין תקופה כה ארוכה? בגלל מחלתי לא יכולה לקבל הורמונים. האם יש סיכוי לפרק ב' בחיי או שנגזר עליי להשאר לבד?

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. קשה לי להיות איש בשורה בלי לדעת בפרוטרוט את מצבך ולבצע מספר בדיקות. אני גם מבין ממך שלא הכל נובע מהחוסר ההורמונלי שלך. על פניו נראה שביעוץ ומעקב מסודר ניתן לשפר, ולו חלקית, את מצבך. בברכה דר' זלוצובר

05/08/2015 | 13:50 | מאת: חנן

גילי הינו 60. רמת הטסטסטורון הינה 8.1 בסקלה שבין 8.4 ל- 28.6. יש לי מספר שאלות: 1.האם כדאי לקחת את הג'ל למריחה? האם עשויות להיות לו תופעות לואי? 2. האם פעילות ספורטיבית, במיוחד שחייה, עשוייה להעלות את רמת הטסטסטורון? 3. האם בעת קיום יחסים רמת הטסטסטורון נשארת יציבה? האם היא עשויה לרדת כיוון שהגוף "צורך" יותר טסטסטורון? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום ותודה על שאלתך. הגוף אינו צורך טסטוסטרון בעת יחסי מין ואולי להיפך- לא ברור לי מהיכן הרעיון. פעילות גופנית ובעיקר אנארובית אכן עשויה להעלות רמת טסטוסטרון. לגבי לקחת טיפול (ג'ל, זריקות) כדאי לפנות ליעוץ רפואי מסודר. תצטרך ככל הנראה להשלים בדיקות נוספות למקור החוסר לפני ההחלטה על טיפול. בברכה דר' זלוצובר

04/08/2015 | 20:00 | מאת: סומייה

האם פרוגילוטון מחזיר את הווסת אחרי הפסקה של חצי שנה

סומייה שלום ותודה על שאלתך. פרוגילוטון אינו מחזיר וסת אלא גורם לוסת מלאכותי ללא קשר לתקופה בה לא היה מחזור. בברכה דר' זלוצובר

02/08/2015 | 17:13 | מאת: דנה 407

שלום ד"ר בת 43. ילד מהריון ספוטאני נולד לפני שנה. מחזור סדיר כל חודש עם זקיק מוביל שמתפתח טוב. החודש תוצאות משונות בבדיקת הדם. לפני כמה ימים ביום השני למחזור: אסטרדיול - 79 פרוגסטרון - 0.5 lh - 7.33 fsh - 19 היום: אסטרדיול - קטן מ 37 פרוגסטרון - קטן מ 0.3 lh - 11.33 מעולם לא היו לי תוצאות כאלה. קראתי שזה מתאים לפוסטמנפאוז. האם ייתכן ? בבת אחת? לפני כמה ימים היו תוצאות אחרות לגמרי. אולי טעו במעבדה? אשמח לתשובתך. דנה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום ותודה על שאלך. לא ברור לי למה הבדיקות נלקחו ויש לשאול את הרופא שביקש אותן לגבי ההגיון שמאחוריהן ומשמעות התוצאות. עקרונית אם הוסת סדיר לחלוטין אין שום סיבה וצורך בבדיקות פרופיל הורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

03/08/2015 | 08:24 | מאת: דנה

שלום ד"ר ותודה על תשובתך המהירה, הבדיקות נלקחו מפני שאני בטיפולי פוריות. התוצאות המשונות לא היו לי ברורות , כי הן מעידות על פוסט מנפאוז ולי יש כל חודש מחזור תקין וסדיר. רציתי לברר את עניין המנפאוז. הרופא שלי לא בארץ כרגע. בברכה דנה

31/07/2015 | 16:51 | מאת: רחלי

כמה זמן נמשך גיל המעבר אני כבר 10 שנים וזה מוגזם קשה ופוגע באיכות החיים האם זה עובר מעצמו אסור לי לקחת הורמונים

לקריאה נוספת והעמקה

רחלי שלום ותודה על שאלתך. ב 10-20% מהנשים ייתכנו שנים רבות של תסמינים!! כדאי לפנות לרופא/ה ולמצוא פתרון לתסמינים- ישנן תמיד אופציות שניתן לפחות לנסותן, בתלות כמובן במצבך הרפואי. בברכה דר' זלוצובר

27/07/2015 | 18:16 | מאת: שושנה

פסקו כל הסימפיטומים האם עלי להפסיק את הטיפול

לקריאה נוספת והעמקה

שושנה שלום ותודה על שאלתך. לא ברור לי על מה מדובר ועל איזה טיפול. תשאלי את הרופא שהמליץ על הטיפול. בברכה דר' זלוצובר

27/07/2015 | 01:07 | מאת: צפי

האם בעת נטילת אוורל 50 יש תמיד צורך ליטול גם פרוגסטרון כמו התקן מירנה , גם כאשר רירית הרחם דקה ? או שיש אפשרות רק במדבקה של אוורל, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צפי שלום ותודה על שאלתך. לכל אישה שיש רחם ומקבלת טיפול הורמונלי חילופי באסטרוגן יש להוסיף פרוגסטרון מכיון שאסטרוגן לבד עשוי לגרום לממאירות ברירית הרחם. יש כל מיני צורות להוספת פרוגסטרון כגון כדורים, כדורים משולבים של אסטרוגן ופרוגסטרון, מדבקה משולבת עם אסטרוגן והתקן תוך רחמי מסוג מירנה. הבחירה היא עם הרופא המטפל. בברכה דר' זלוצובר

25/07/2015 | 13:09 | מאת: נילי

שלום, אני בת 56, מטופלת מזה 3 חודשים באובסטין פעמיים בשבוע עם הקלות לסירוגין (מידי פעם עדיין היו צריבות). בבדיקה שנערכה לאחרונה האבחנה- אטרופיה צווארית ונרתיקית. הטיפול החדש שניתן- המשך אובסטין פעמיים בשבוע למריחה חיצונית + וגיפם פעמיים בשבוע בימים אחרים (לא רצופים). אמנם התחלתי בהוספת הוגיפם לפני שבוע, אולם זה נראה לי הרבה מידיואשמח לשמוע את דעתך: שאלותיי- האם 4 פעמים בשבוע טיפול אסטרוגני מסוג זה אינו מינון יתר? שאלה נוספת וחשובה- בימים האחרונים הופיע כאב ראש שאינו מרפה (איני סובלת מכאבי ראש בדרך כלל)- האם יכול להיות שהוא נובע מהוגיפם או קשור למינון המוגדל? שאלה אחרונה- האם לדעתך אפשר להסתפק בוגיפם רק פעם אחת בשבוע ולהמשיך עם האובסטין כרגיל (פעמיים)? מודה מראש על תשובותיך ועל זמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

נילי שלום ותודה על שאלתך. קשה לחלוק בהתכתבות על רופא שמכיר אותך, בדק אותך והמליץ את המלצותיו. מציע לבדוק איתו אם אכן זאת כוונתו. בברכה דר' זלוצובר

27/07/2015 | 08:07 | מאת: אורית

גם לי ואגיפם גרם ממש למיגרנה ( ולא סבלתי לפני כן )ורופאת הנשים שלי אמרה שזה נדיר אבל יכול להיות.אני הפסקתי וכאבי הראש עברו.

28/07/2015 | 18:53 | מאת: נילי

לגבי המינון- בהחלט זו הייתה כוונתו של אותו רופא, והוא גם כתב לי את זה על דף. בכל אופן, לי זה נראה כמינון יתר ואני מעוניינת להוריד את הווגיפם לפעם בשבוע ואת האובסטין להמשיך פעמיים בשבוע. רציתי רק לשמוע מה דעתך על כך ואשמח אם בכל זאת תואיל להביע אותה. אגב, פגשתי את הרופא הזה פעם אחת ויחידה. אודה לך גם לגבי התייחסות לעניין כאבי הראש. מעריכה מאוד את דעתך, ושוב, אודה על התייחסותך לנושא מינון היתר.

25/07/2015 | 08:02 | מאת: רותי אסולין

בהמשך לגלי חום נוראים מבקשת עזרה שתי אחיותי חלו ומתו מסרטן השד עשיתי בדיקה גנטית לבדיקת הגן הסרטני ויצא לי שלילי.תרופות מין הצומח השתמשתי עם המון סוגים חוץ מאשר חור בכיס זה לא עשה לגופי כלום.השתמשתי ישנו רופא בשם דר ישראל יפה אשר נותן טיפול הורמונלי חלופי מצמח הבטטה .אני לא יודעת עד כמה זה נכון לאחר השימוש במדבקות אוורול קונטי השתמשתי באנגליק באויאנה ועוד כמה תרופות וזה פשוט לא עזר מה אעשה .אחותי הגדולה סחבה את הגלי חום תשע שנים .כשאני חושבת על זה זה לא איכות חיים לחיות כך במצב דיכאוני בלחצים בחזה בהזעות של כל ארבעים דקות עד שעה מדוד לפי שעון.הפסקתי עם הסוכרים חדלתי מלעשן את הקפה לגמרי הורדתי מהתפריט.הה כן עזבתי את העבודה שהייתה לי בקיצור על הפנים מה לעשות היתכן שאין עזרה בשבילי .האם מריחואנה רפואית יכולה לעזור לי.זה המוצא האחרון .האם זה אפשרי

24/07/2015 | 17:51 | מאת: רונית

בת 47 עם הפסקת מחזור כשנה. בעיות שינה, דכדוך, חוסר ריכוז. לפני כשבוע התחלתי טיפול במדבקות. עדיין אין הטבה משמעותית. ברצוני לשאול: אחרי כמה זמן חל שיפור? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום ותודה על שאלתך. בד"כ שבועיים שלושה אם כי שיפור קל צפוי כבר עתה. בברכה דר' זלוצובר

24/07/2015 | 16:06 | מאת: רותי אסולין

שלום אני בת 53 וסובלת מגלי חום זו כבר השנה החמישית בעבר טופלתי במדבקות וזה עזר לי לתקופה קצרה עד ששוב החלו הגלי חום העלו לי את מינון המדבקות ואז החלו דימומים והפסיקו לי את המדבקות נכון להיום אני לא לוקחת טיפול ואני מרגישה שאני עומדת להשתגע מגלי החום ביום ובלילה אני ממש מותשת ובדיכאון הרופא אמר לי שאני נמצאת בקטגורית הנשים שאין מה לעשות איתם. מה אעשה באמת אני זועקת לעזרה קשה לי להמשיך כך.

לקריאה נוספת והעמקה

רותי שלום ותודה על שאלתך. קשה לחלוק על רופא שמכיר אותך שנים בהתכתבות אך ניתן לדעתי למצוא פתרונות שיקלו עלייך, ולו חלקית. בברכה דר' זלוצובר

20/07/2015 | 11:24 | מאת: שיר

בעקבות שתי הפלות ותוצאה של 4.8 tsh התחלתי לקחת יוטירקס 50 מיקורגרם -350מינון שבועי. במהלך החצי השנה שאני לוקחת את התרופה, בתחילה הייתי מאוזנת tsh1.5 ובבדיקה האחרונה הוא קפץ שוב ל2.8 . בהתייעצות עם רופא נשים בעקבות מחזור חלש. הרופא ייעץ לי להפסיק את היוטירקס. לאחר חודשיים בלעדי התרופה וTSH 3.6 נכנסתי להריון שבוע 6. בבדיקת TSH התקבל 3 . הרופא ייעץ לי לא להתחיל תרופה עדיין. האם אני צריכה לחזור לקחת את היוטירקס? או שעלי רק לעקוב? כל כמה זמן צריך לעקוב? ומאיזה TSH צריך להתחיל שוב בטיפול בהנחה שאני בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום ותודה על שאלתך. איני מודע לשיקולי הרופא שהמליץ להפסיק טיפול ושמכיר אותך היטב. ברור מכאן שלא ניתן להמליץ בהתכתבות על טיפול בניגוד לדעת הרופא המטפל. בברכה דר' זלוצובר

19/07/2015 | 19:21 | מאת: אורלי

שלום, האם HRT המבוסס על פרוגסטרון טבעי ואסטרוגן דרך העור בטוח יותר מזה שמקובל? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אורלי שלום ותודה על שאלתך. עקרונית ובאספקטים מסוימים בלבד (כגון קרישת דם) נראה שכן אם כי ישנם תחומים (כגון ההגנה על הרחם) בה פוטנטיות הפרוגסטרון מהווה משקל חשוב. יש לזכור שכל המדובר כאן הוא במחקרים ישנים יותר שנעשו מטבע הדברים במינוני הורמונים גבוהים יותר. לא בטוח שאותה מסקנה נכונה ב 100% גם למינונים הנמוכים המקובלים יותר כיום. בברכה דר' זלוצובר

18/07/2015 | 18:54 | מאת: רוית

שלום אב, ביוני 2012 עברתי כריתת שחלות בעקבות ציסטות. הכל היה שפיר בבדיקה הפתולוגית. מאז אני לוקחת אקטיבל, כי ביום אחד הפסיק לי המחזור והיו לי גלי חום נוראיים. היום 3 שנים אחרי אני מעוניינת להפסיק את כדורי האקטיבל. 1. האם ישר יחזרו לי תופעות הלוואי. או שזה לא חובת המציאות. 2.והאם יש כדור טבעי או תזונה מסויימת שאוכל לקחת. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רוית שלום ותודה על שאלתך. באחוז משמעותי מהנשים המפסיקות טיפול, תסמיני גיל מעבר עשויים בהחלט לשוב, בעוצמה משתנה. לגבי האופציות להמשך או החלפה לטיפול הורמונלי או אחר, עלייך להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שמכירים אותך ואת הרקע הרפואי שלך. בברכה דר' זלוצובר

16/07/2015 | 22:05 | מאת: רותי

התחלתי לקחת טיפול הורמונלי - נובופם בחודש הראשון היה טוב, לקחתי כחודשיים אחרכך נתבקשתי לעשות הפסקה לחודש ובדיקות דם .ולאחר מכן נ"התחלתי שוב לקחת את התרופה ויש לי כאבים בפרקי כף היד ובמרפקים, ממש כאבים חזקים ויש לציין שעדיין יש לי גלי חום לאחר חודש מה שבטיפול הראשון נעלמו לאחר שלושה שבועות האם אני צריכה לחשוש?האם צריך להפסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

רותי שלום ותודה על שאלך. לא ברור לי למה הפסקת טיפול לצורך בדיקות. בעיקרון, טיפול שמוחזר לאחר הפסקה נוטה לעיתים קרובות להשפיע לאט יותר ולעיתים מעט יותר. לא ברורה לי סיבת כאבי הפרקים בידיים. חוסר אסטרוגן אכן גורם כאבי פרקים אך אלו אינם מוגבלים לידיים בלבד ולך, תחת טיפול, אין למעשה חוסר באסטרוגן. גלי החום יעלמו לדעתי. בברכה דר' זלוצובר

16/07/2015 | 16:12 | מאת: שרון

אני בת 44 אך הווסת הסתיימה אצלי בגיל 42 וחצי הרופא לא רצה להאמין אך עכשיו הלכתי לעשות בדיקות ואכן כן. הרופא שאל האם אני רוצה כדורי הורמונים בלי ווסת (EVIANA)או כדורים ולקבל ווסת, מה כדאי ? האם ללא ווסת יתחילו תופעות גיל המעבר? לא הצלחתי להבין ממנו מה ההבדל.

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום ותודה על שאלך. רפואית גרידה, אין הבדל בין שני הטיפולים מבחינת מניעת גלי חום, השפעה על תסמיני גיל מעבר, מניעת בריחת סידן, קרישת יתר ומניעת תחלואת כלי דם. בברכה דר' זלוצובר

13/07/2015 | 13:06 | מאת: דינה

שלום! שכחתי לכתוב שבבדיקת אולטראסאונד לפני כשבועיים לא נמצאו ממצאים חריגים פרט לשרירן ידוע בעל גודל 6X7 ס''מ.

13/07/2015 | 13:00 | מאת: דינה

שלום! אני בת 52. בסוף חודש מאי הופיע לי דימום קל מאוד שנישמך יומיים.אחרי 10 ימים הופיע דימום קל מאוד נוסף שגם נמשך יומיים.מאז כבר יותר מחודש אין לי מחזור. רופא המשפחה שלח אותי לביקות והינה התוצאות: estradiol-362 FSH-23.6 מהן משמעות הבדיקות? בתודה ובברכה, דינה

דינה שלום ותודה על שאלתך. המשמעות שאינך בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

06/07/2015 | 16:30 | מאת: חנה

לרופא שלום, אני בת 52, ובד"כ המחזור שלי סדיר. המחזור האחרון איחר שבועיים, ואז החל דימום שנמשך כבר 3 שבועות. הדימום החל בהפרשה גושית חומה. לאחר שבועיים בוצעה ביופסיה (פיפל) , ובשחרור נרשם שנצפתה ררית מעובה 6-7 מ"מ עם קטעים ציסטיים בתוכה. יומיים לאחר הביופסיה הדימום השתנה וכעת הוא דמי (דם טרי) וכמות רבה יחסית. כ"כ הופיע כאב גב, ואני מרגישה חולשה כללית. לטענת הרופאה, עד שיגיעו תוצאות הביופסיה אין שום טיפול ויש לחכות בסבלנות. לא היו מוכנים להסביר מה בעצם האפשרויות: האם זו תופעה של גיל המעבר? אפשרות פתולוגית? ממה שהבנתי, תשובה לביופסיה לוקחת עד 3 שבועות. האם תוכל לפרט מעט על האבחנות האפשריות? האם בינתיים באמת אין מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שלא ניתן לטפל בך. כנראה שהדימום לא היה מחזור והייתי שב לרופאה המטפלת או פונה לרופא אחר לקבל פתרון. בברכה דר' זלוצובר

05/07/2015 | 17:18 | מאת: לילך

שלום ד"ר זלוצובר. אני בת 56 לא פעילה מינית הרבה שנים. בעקבות טיפול אנטיביוטי אובחנתי בחודש מרץ כסובלת מפטרייה וטופלתי אינטנסיבית בנרות ובכדורים נגד פטרייה, ללא הקלה. לאחר משטחים שנלקחו התברר שאין כל זיהום פטרייתי או חיידקי או בעיה בצוואר הרחם ואחד הרופאים אליהם פניתי איבחן אטרופיה נרתיקית. מסוף אפריל אני מטופלת במשחת אובסטין (שבועיים יום יום ואח"כ טיפול אחזקתי פעמיים בשבוע). הייתה הקלה משמעותית עד היעלמות עד סוף יוני, אולם בשבוע האחרון הצריבה חזרה לסרוגין (בגלים), פלוס פס של אודם בנרתיק (כמו שריטה) ואודם מועט בפתח הנרתיק. יש אזורים מועטים בעור מסביב השפתיים הגדולות בלבד שנראות מנוקדות בנקודות לבנבנות בולטות וקטנות מאוד. וכן, תחושת גודש בשלפוחית השתן לסירוגין ללא צריבה במתן שתן וללא תכיפות. שאלתי היא: כמה זמן לוקח לאובסטין "להתגבר" על האטרופיה? מתי הצפי לתחושת הקלה מוחלטת? האם האדמומית היא חלק מהאטרופיה? האם הנקודות המועטות הן סימן לאיזו אלרגייה למשחה? למה הייתה לי הקלה ועכשיו נסיגה, האם זה נורמאלי? מאוד הייתי רוצה לדעת אם זה התהליך הטבעי של עבודת האובסטין או שיש כאן דבר מה יוצא דופן, והכי חשוב- מתי כבר האובסטין צפוי להשפיע ואוכל להחזיר איכות לחיי. אני מודה לך מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/07/2015 | 17:21 | מאת: לילך

תוספת להודעה- אם זה חשוב, יש לי השימוטו מאוזנת עם יוטירוקס.

סליחה, אולי חשוב לציין כי האובסטין לא מוחדר אלא נמרח בחוץ בכל האזור, על פי הנחיית הרופא. סליחה ותודה.

לילך שלום ותודה על שאלתך. האוסבסטין השפיע חיובית והפסיק, לא ברור מדוע. יש לפנות לבדיקה עם כל הממצאים שאת מציינת ובהנחה שהכל יימצא תקין, אני מניח שהרופא/ה ישקלו לעבור לטיפול מקומי אחר. בברכה דר' זלוצובר

10/07/2015 | 00:26 | מאת: לילך

תודה על תשובתך.

03/07/2015 | 09:38 | מאת: ימית

בת 49, כשנה וחצי ללא מחזור. הפרשות שקופות מרובות, בשבועיים אחרונים רגישות בפטמות וכאבים בשדיים. הופנתי לבדיקת רופא בשל כאבי בטן לא מוסברים. בדיקת רופאת נשים: בדופן הקדמי של הרחם יש שרירן אינטראמורלי 13 מ"מ. רירית 9 מ"מ עם פס נוזלי צלול בתוכה. שחלה שמאלית בקוטר 33 מ"מ ובה שתי ציסטות: 19 מ"מ ו-10 מ"מ. על מה מעידים הממצאים ? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

ימית שלום ותודה על שאלתך. לא בדקתי ולא ראיתי את תמונת האולטרסאונד- לא ניתן לענות בלי כל אלו אך ספק אם את אכן בגיל מעבר לפי עובי הרירית. בברכה דר' זלוצובר

חולה בתת פעילות הבלוטה במשך 15 שנה. מ2011 לקחתי את האלטרוקסין החדש ולפני שנה החלפתי ליוטירקס. מעבדתית מאוזנת .tsh 0.6 טי3 4.3. טי 15. למרות הנל, לא מרגישה טוב. וזה הולך ומחמיר. להלן התחושות: חולשה וחוסר אנרגיות בידיים, בעיות בקיבה, נימול בידיים ורגליים, שריפה בגוף בעיקר באיזור צידי החזה.קו חזייה.שינה לא טובה מלאה בהסתובביות , קימה בבוקר עייפה וכואבת, ויברציה פנימית באיזור החזה והלשון.יש לציין בת 40 . ללא מחלות רקע נוספות. יש לך אולי רעיון במה מדובר?והאם זה קשור בכל זאת לבלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום ותודה על שאלתך. פחות סביר שיש קשר לבלוטת התריס ולטיפול בה ויש לחפש קודם כל בכיוונים אחרים. פני בשלב ראשון לרופא/ת המשפחה. בברכה דר' זלוצובר

29/06/2015 | 04:57 | מאת: רבקה

לקחתי אקטיבל כמה שנים כרגע בהפסקה של 5 חודשים סיבלת להזעות יום ולילה מטורפות זה לא נעים בלשון המעטה אני בת 63 פעילות יתר של בלוטת התריס מטופלת במרקפטיזול 10 מיליגרם לא מסוגלת לסבול את ההזעות האלה האם אני יכולה לחזור לקחת אקטיבל עזר לי מאוד

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום ותודה על שאלתך. לא ברור אם תחושותייך אכן נובעות מתסמיני גיל מעבר או (ולו חלקית) מתפקוד יתר לא מאוזן של בלוטת התריס. את צריכה בדיקת תיפקודי תריס והערכה פרטנית מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

25/06/2015 | 20:41 | מאת: יעל

שלום, בת 49, מזה כשנה וחצי ללא מחזור. לאורך החודש יש הפרשות שקופות מרובות (ללא ריח וללא גרד) - כמו שהיה לי לפני ביוץ. כמו-כן מדי פעם יש רגישות בפיטמות. ואז מגיע שבוע שבו יש לי גלי חום ושוב חוזר חלילה...הפרשות וגלי החום נעלמים (לשמחתי!). רציתי לדעת ממה נובעת התנהלות זו ? ועל מה היא מעידה ? בתודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, אישה פרימנופאוזלית הסבולת מגלי חום שנעלמים אמורה לקבל בעיקרון מחזור. לאחריו גלי החום מופיעים שוב ומתחזקים עד המחזור הבא. ספציפית לגבייך, קשה לענות ללא בדיקה מסודרת כי אינך מקבלת וסת, לפי הכתוב. בברכה דר' זלוצובר

02/07/2015 | 08:43 | מאת: יעל

תודה על תשובתך. ובהמשך, בבדיקת רופאת נשים: בדופן הקדמי של הרחם יש שרירן אינטראמורלי 13 מ"מ. רירית 9 מ"מ עם פס נוזלי צלול בתוכה. שחלה שמאלית בקוטר 33 מ"מ ובה שתי ציסטות: 19 מ"מ ו-10 מ"מ. על מה מעידים הממצאים ? תודה !

24/06/2015 | 11:46 | מאת: דינה

אני בת 49 ,5 חודשים ללא וסת אך עם הפרשות שקופות מרובות שבאות והולכות. את השאלות הבאות אני שואלת מהצורך להבין מה קורה בגופי בUS נצפה זקיק בגודל 11 ממ 1. האם המצאותו של זקיק מעידה שאני כרגע בתהליך ביוץ? 2. האם העובדה שיש זקיק תגרום לכך שבסופו של דבר יתרחש תהליך של דימום גם אם לא יתרחש ביוץ? 3. אם לא יתרחש ביוץ ולא יתרחש בהכרח דימום,אני סקרנית לדעת מה יקרה לזקיק?הוא יתמוסס? 4. האם הסבבים של הפרשות המרובות שאני חווה עם הפסקות ביניהם,הם נסיונות של הגוף לבייץ?

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום ותודה על שאלתך. אין הכרח שמדובר בזקיק ביוץ. אם את רוצה לודא, יש לחזור על האולטרסאונד לאחר מספר ימים ולראות אם הוא גדל. רק כך תדעי אם מדובר בזקיק לביוץ וכל היוצא מכך. בברכה דר' זלוצובר

23/06/2015 | 23:21 | מאת: מירה

שלום רב אני בת 56 בשנה האחרונה לוקחת אקטיבל. לפני כן 5 שנים של נובופאם. מאז האקטיבל לא מקבלת מחזור חודשי מזה יומיים הכתמה קלה מאוד ממה זה יכול להיות? בריאה ולא לוקחת תרופות חוץ מאקטיבל בתודה מירה

מירה שלום ותודה על שאלתך. כמובן שללא בדיקה שלך (הכוללת אולטרסאונד נרתיקי) לא ניתן בודאות לדעת את הסיבה אך על פניו לא נראה לי שיש סיבה לדאגה, כדאי להיבדק, לא דחוף, אצל הרופא/ה המטפל/ת. בברכה דר' זלוצובר

23/06/2015 | 01:07 | מאת: סמדר

שלום, האם השינויים ההורמונליים בתקופת הפרימנופאוזה יכולים לגרום לשלשולים ובחילות ממושכות ולאי סבילות למזונות כגון חלב וגלוטן? תודה.

סמדר שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון לא. בברכה דר' זלוצובר

15/06/2015 | 11:05 | מאת: רינה

אני כמעט בת 58. עדיין מקבלת מחזור בתדירות של כשלושה חודשים. לקחתי למשך כשנתיים יסמין, והפסקתי לאחר שחשבתי שהמחזור כנראה כבר נפסק מעצמו. מאז הוא מופיע בערך כל 3 חודשים. אני סובלת מבעיות שינה שמחמירות מאוד סמוך למחזור ומשבשות לי את החיים. האם ניתן לגרום להפסקה מוחלטת של המחזור?

רינה שלום ותודה על שאלתך. מסכים שדי מציק להיות בפרימנופאוזה בגילך אך לא מקובל להפסיק תרופתית (ולא אחרת, כמובן) את המחזור. הוא עוד מעט יסתיים עצמונית (אך את שומעת זאת מגיל 52 לערך...) בברכה דר' זלוצובר

15/06/2015 | 08:31 | מאת: פז

בוקר טוב, שמי פז ובאוגוסט אהיה בת 31. ילדתי בגיל 27 וכשנה וחצי לאחר מכן התחלתי לסבול מגלי חום. לפני ההריון ולאחר שהפסקתי את הגלולות עברתי 8 חודשים ללא דימום וסתי בכלל ועם גלי חום חזקים. קיבלתי כדורים שמאלצים את הופעת הדימום להגיע (לא זוכרת את שמם) אך הם לא עזרו. ההריון היה ספונטני. יש לציין כי הוסת לא הייתה סדירה מאז הבגרות ובנוסף לאקנה ושיעור יתר התחלתי לנטול דיאנה 35 כבר בגיל 13, אך אין לי שחלות פוליציסטיות. הגלולות שלי כרגע הן מליאן כשלפניהן נטלתי אורטו ציקלן. גלי החום מופיעים גם כאשר אני נוטלת גלולות. בזמן האחרון יש לי גם הפרעות בשינה, ליבידו פחות ועוד תסמינים של גיל המעבר. כרגע אני בהפסקה מנטילת גלולות על מנת שאוכל לעשות בדיקה הורמונלית, ובזמן ההפסקה גלי החום עדיין קיימים אם כי פחות עצמתיים ותדירותם פחתה. אני יודעת מכתבות שיש מקרים של פרימנופאוזה בגילאים צעירים ועוד לפני גיל 40. האם יכול להיות שאני נמצאת בסטטיסטיקה הזו? ומה ניתן לעשות כדי להפחית את גלי החום במקרה שאמי חלתה בסרטן השד (לא גנטי)? אין ברצוני להביא עוד ילדים כך שאולי יש טיפול נוסף שיכול לעזור. אודה על תשובתך, פז

לקריאה נוספת והעמקה

פז שלום ותודה על שאלתך. צריך לבדוק אותך ולראות את הפרופיל ההורמונלי שלך ע"מ לשקול את האופציות הטיפוליות הרלוונטיות. בברכה דר' זלוצובר

14/06/2015 | 10:25 | מאת: דפנה

התחלתי אביאנה לפני חודש והתסמינים אכן נעלמו הבעיה שעליתי במשקל מאוד אם יש קשר? ושאלה שנייה קיבלתי מחזור האם זה תקין?

דפנה שלום ותודה על שאלתך. העלמות התסמינים צפויה ורצויה. יתכן קשר לעליה במשקל שאמורה להסתדר לרוב. בעיקרון,ה לא אמור להופיע וסת אם את בגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

07/06/2015 | 18:12 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 52.עד לחודש הזה היה לי מחזור שנמשך 4-5 ימים.בחודש הזה המחזור נמשך יומיים ובקושי זה ניתן לקרוא למחזור-קצת הפרשות דם...אני נבדקתי אצל רופא נשים לפני 4 חודשים ופרט למיומה כ-6 ס''מ שיושבת "על הנרתיק" וקיימת אצלי כ-15 שנים,לא היו ממצאים חריגים. האם המחזור מעיד על הגעת גיל המעבר או על בעיה חמורה יותר?חשוב לציין שבחצי השנה האחרונה,המחזור לא סדיר-45 יום,30 יום,28 יום,26 יום וכד'. אודה על תשובתך.

09/06/2015 | 09:16 | מאת: דינה

שלום, אתמול(13 יום אחרי תחילת המחזור הקודם) שוב התחיל לי דימום קל מאוד,מאוד.היום כמעט ואין אותו.מה זה הדבר הזה?שכחתי לציין בהודעה הקודמת שהשחלה הימנית שלי קטנה מאוד באולטראסאונד ומשמאל בכלל בדרך כלל לא רואים(טוענים שהיא ממוקמת גבוה וגם כנראה מאוד קטנה).

דינה שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את אולי מתחילה טרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) אך רק הזמן יאשר זאת. בברכה דר' זלוצובר

04/06/2015 | 17:37 | מאת: טל

שלום רב אני בת 47 היה לי עד לפני חמישה חודשים היה לי מחזור סדיר. המחזור נעלם לשלושה חודשים חזר ויש לי דימום קל במשך חודש וחצי. אני מבינה שזהו גיל המעבר. מתי יפסיק מחזור זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. את בטרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) וזה עשוי להימשך חודשים ואף שנים עד הפסקה סופית. בברכה דר' זלוצובר

01/06/2015 | 10:24 | מאת: שואלת

אני בת 44 בשנה האחרונה קורה לי שאני מקבלת מחזור אחרי שבועיים. האם זה אומר שאני בתחילת גיל המעבר? האם זה תקין? או שעלי לבדוק את זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שואלת שלום ותודה על שאלתך. את ככל הנראה בתקופת טרום גיל מעבר (פרימנופאוזה) והסיבה לדימומים הלא סדירים היא כנראה חוסר ביוצים מסודרים. יש כמובן לאמת זאת אצל רופא/ת הנשים שלך. בברכה דר' זלוצובר

30/05/2015 | 01:32 | מאת: גל

בכל מקום כתוב שהמינון הנכון לוגיפם בשבועיים הראשונים לשימוש הינו טבלינ אחת ביום, אך הרופא רשם לי לקחת שתי טבליות ביום במשך שבועיים (לטיפול בכאבים בחדירה). האם אין זה מינון יתר? האם לא תספיק טבליה אחת? (אינני מעוניינת לדחוף לגופי הורמונים מיותרים...) תודה! גל (בת 50)

30/05/2015 | 01:33 | מאת: גל

שכחתי להוסיף כח המדובר במינון של 10 מקג לטבילה אחת

גל שלום ותודה על שאלתך. עקרונית, הטיפול אכן ניתן כפי שציינת (שבועיים ברציפות ואח"כ פעמיים לשבוע). איני יכול ליעץ לך פרטנית כי לא בדקתי אותך. עלייך לשאול את הרופא שהמליץ על הטיפול. בברכה דר' זלוצובר

29/05/2015 | 03:41 | מאת: שוש

לדר זלוצובר שלום רב! לפני כשנה הוחלט להוריד לי בהדרגה את הטיפול במדבקות אוורל קונטי אחרי שימוש של שש שנים. הירידה במינון על פי המלצת הרופא היתה מדבקה אחת לשבוע במקום כל שלושה וחצי ימים. ברצוני לשאול: 1. האם זה מקובל ומומלץ? 2. מה לגבי סיכוני הקרישה? הבנתי שאחת הסכנות בהפסקה וחידוש של טיפול הורמונלי היא בקרישיות הדם והרי החלפת המדבקה אחרי שבוע כמוה כהפסקה וחידוש, שהרי אין חומר פעיל שעובר לדם כבר אחרי ארבעה ימים? האם אין זה מסוכן? בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

שוש שלום ותודה על שאלתך. ניתן להפחית מינון תוך מגמה להפסיק לחלוטין ואז לא מושכים זאת שנה. הטיפול במדבקות אמור להינתן פעמיים בשבוע כי אינו מכסה שבוע שלם. אכן, לא מומלץ להתחיל ולהפסיק טיפול הורמונלי (או גלולות למניעת הריון) כי הפסקה של חודש מביאה את מערכת הקרישה ל"ניקוי מוחלט" והתחלה תהיה כמו מישהי שלא לקחה כלל. בברכה דר' זלוצובר

27/05/2015 | 14:08 | מאת: אורית

אני מטופלת בכדורי אביאנה מזה 5 חודשים ומלפני שבועיים התחלתי טיפול בקאנביס רפואי וברצוני לדעת באם יש התנגשות ביניהם כי בימים האחרונים יש החמרה בגלי החום וההזעות ובנוסף דימום מועט.

אורית שלום ותודה על שאלתך. אין כ"כ מידע על השילוב, מסיבות מובנות... יש אולי מקום לשקול עליה במינון או שינוי בתכשיר. בברכה דר' זלוצובר

26/05/2015 | 12:12 | מאת: מדבקונת

לפני כ 3 שבועות התחלתי בטיפול של מדבקות אוורל אני ב 49 , והמחזור הפסיק לפני כחצי שנה, מאז שהחלתי להשתמש במדבקות , אני נפוח ויש לי בטן של אשה לפני מחזור בתחילת החודש עליי ליטול גם כדורים אגיסטן, למשך 10 ימים האם תופעת הנפיחות תסתיים, או שמה תמשך כל זמן שאני נוטלת את המדבקות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדבקונת שלום ותודה על שאלתך. מדובר בתופעות החולפות לרוב עם השימוש. לא נראה שזה המקרה וכדאי לשקול שינוי בטיפול. בברכה דר' זלוצובר

25/05/2015 | 13:31 | מאת: יעל

אני בת 51, כבר 6 שנים ללא מחזור. מעת הפסקת המחזור ובהמלצת הגינקולוג לקחתי אנג'ליק. במהלך התקופה אחותי חלתה בסרטן שד. אמנם נמצא שיש לה BRCA2 ולי אין, אולם כירורג שד ורופאת משפחה לחצו מאז להפסיק עם אנג'ליק. לאחר חוות דעת של גניקולוג נוסף הפסקתי עם אנג'ליק לפני חודשיים. יש לי גלי חום מטרידים, לעיתים בכל חצי שעה. מעבר לירידה באיכות החיים, אני מוטרדת בגלל שאני מרגישה שינוי בקצב הלב לפי כל גל חום. קראתי באינטרנט שנטילת פמארל של טבע פותרת את בעיית גלי החום ללא נזק לרקמות השד והשחלות, כלומר לא מעלה סיכון לסרטן. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, ככל שתכשיר יעיל יותר, הסיכונים בנטילתו עולים מעט ואף פמרל אינו יוצא מכלל זה. מדובר בתכשיר המכיל בין השאר פשתן וסויה הנקשרים במידה פחותה לקולטנים לאסטרוגן מאשר האסטרוגן הטבעי שבאנג'ליק ולכן מעלים במידה משמעותית פחות את הסיכון (הלא גדול ממילא) לסרטן שד לעומת אנג'ליק. בברכה דר' זלוצובר מעלה

17/05/2015 | 19:29 | מאת: ענת

ערב טוב עד לפני כחודש טופלתי באקוורל 50. עתה הרופא התחלף והשינה לי את המדבקה לאוכל קונטי. לפני שלושה ימים החל דימום ממש כמו מחזור חודשי. לאור העובדה כי תור לרופא יש לי בעוד חודש!!! האם נכון לחזור לטיפול הקודם? האם הדימום שכיח? חייב שינוי במינון?? אשמח לכמה מילים מעבר להפניה לרופא כבר הזמנתי תור.רק לא יודעת מה לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום ותודה על שאלתך. אין לי מידע על מצבך הרפואי, לא ברור מה קיבלת קודם (אסטרוגן ללא פרוגסטרון?), מה היו הממצאים בבדיקה בעת ההחלפה ולמה בכלל בוצעה כך שלא ניתן לענות בצורה רצינית על שאלתך. בברכה דר' זלוצובר

10/05/2015 | 10:25 | מאת: יפה

אני בת 54 אמא ל5 ילדים ב'ה ,וסבתא לנכדים אבל מיואשת,המחזור פשוט לא מפסיק, אני אובדת עיצות, אנא עיזרו לי,חודש שעבר היה לי שטפון של מחזור משך שבועיים, אחרי 35 יום קיבלתי שוב מחזור כבד, לפני כמה חודשים הייתי אצל רופא נשים, עשיתי אולטרסאונד רגיל וגינלי הכל תקין ב'ה, התחלתי לקחת פמארל, ומסטיק תימני, האם יש סיכוי שזה יעזור למצב, יש לציין שיש לי את כל התסמינים של גיל המעבר, גליי חום צמרמורות, כאביי ראש, חוסר יציבות בגוף עיקצוצים באצבעות הרגליים, ועוד ועוד מה עושים, יש לי התקן הורמונלי שנמצא במקום הנכון, תוד לכם לתשובתכם אודה,

לקריאה נוספת והעמקה

יפה שלום ותודה על שאלתך. אין תרופה אחת המתאימה לכלל הנשים במצבך- את נמצאת בתקופת הפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר) שהיא אכן תקופה סוערת הורמונלית. לא תוכלי להימלט מיעוץ פרטני הכולל בדיקה גינקולוגית ואולי בדיקות דם, מחשבה נוספת לגבי תפקיד ההתקן התוך רחמי והצעת טיפול. בברכה דר' זלוצובר

07/05/2015 | 21:37 | מאת: אלונה

אני בת 56, כשנתיים ללא מחזור חודשי. אין לי תסמינים מיוחדים של גיל המעבר (למזלי), היום פתאום היתה הפרשה בצבע חום, מלווה בכאב בטן קל ועמום כמו כאב מחזור. האם זה מצריך ביקור דחוף אצל גניקולוג? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אלונה שלום ותודה על שאלתך. ביקור בהחלט, בהקדם רצוי אך לא בהול עד כדי צורך לפנות למיון. בברכה דר' זלוצובר

בעקבות שתי הפלות ותוצאה של 4.8 tsh התחלתי לקחת יוטירקס 50 מיקורגרם -350מינון שבועי. במהלך החצי השנה שאני לוקחת את התרופה, בתחילה הייתי מאוזנת tsh1.5 ובבדיקה האחרונה הוא קפץ שוב ל2.8 בנוסף מאז שהתחלתי לקחת את התרופה המחזור מאחר וכאשר הוא מגיע הוא מאוד חלש. כמוכן עדיין לא הצלחתי להיכנס להריון . יש לציין שאני בת 37 עם שני ילדים.מה לפי דעתך הסיבה למחזור החלש?והאם יש צורך לעלות את המינון.?יש לציין t3 t4 תקינים

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה מסודרת (כולל אולטרסאונד נרתיקי) וכנראה בדיקת הורמוני מין לאבחנת הסיבה לדימום הוסתי החלש. רמת ה TSH אותה את מציינת אינה ככל הנראה הסיבה לדימום המופחת. בברכה דר' זלוצובר

30/04/2015 | 23:17 | מאת: סמדר

שלום, האם בתקופת הפרימנופאוזה ייתכן מצב של ירידת אסטרוגן במשך כמה חודשים, ולאחר מכן הפרשת יתר של ההורמון במשך כמה חודשים, באופן רצוף? תודה.

סמדר שלום ותודה על שאלך. ייתכנו בהחלט בתקופה זאת עלייות וירידות ממושכות ברמות הורמוני המין אם כי ככלל רמות האסטרוגן גבוהות יחסית ורמות הפרוגסטרון נמוכות. בברכה דר' זלוצובר

29/04/2015 | 17:17 | מאת: גילה

לדר זלוצובר היקר! אחרי חודשים ארוכים של עייפות וחולשה, דיכאון, תחושה של קור מתמיד (גם במזג אוויר חם), נשלחתי לבדיקת התיירואיד. התוצאות שהתקבלו הן: Tsh 0.51 T3- 4.3 T4- 12.6 כוסטרול רע 163 אשמח להבין את משמעות התוצאה. בהמון תודה מראש!

גילה שלום ותודה על שאלתך. תיפקודי התריס תקינים לחלוטין ולגבי ה LDL הלא תקין תפני לרופא המשפחה. בברכה דר' זלוצובר

28/04/2015 | 17:34 | מאת: מיה

שלום רב , אני בת 42 ולפני כשמונה ימים התחלתי לקחת נובופם. ביומיים האחרונים החלו כאבים באזור הרחם בעיקר בצד שמאל , כאבים שמחריפים במעבר בין ישיבה לקימה ולהפך, חוסר נוחות . רציתי לדעת אם זוהי תופעת לואי מוכרת - האם היא צפויה לחלוף או שמעידה על חוסר התאמה של נובופם עבורי . אודה להתייחסותך . בברכה מיה

לקריאה נוספת והעמקה

מיה שלום ותודה על שאלתך. הקשר בין התופעות שאת מתארת לטיפול אינו ברור כלל. כדאי כצמובן לשוב לרופא/ה המטפל/ת לבדיקה והערכה חוזרת. בברכה דר' זלוצובר

28/04/2015 | 10:07 | מאת: מיכל

היי, לאחר בדיקת סי.טי עם הזרקת חומר ניגוד ורידי, נמצא כי באונה השמאלית תהליך בקוטר 2 ס"מ היפודנסי ובימנית 3 נגעים כנראה המנגיומות. שאלתי היא- האם ייתכן שעצם זה שאני לוקחת הורמונים דרך מדביקה הנקראת אוורל-קונטי יכול לגרום או להשפיע על הממצאים בכבד? אני בת 51 ובריאותי תקינה לחלוטין. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום ותודה על שאלתך. מתן אסטרוגן אינו גורם להמנגיומות בכבד (!!) ואף הקשר של הטיפול לגדילת הממצאים מפוקפק ולא ברור. בברכה דר' זלוצובר

26/04/2015 | 08:38 | מאת: שיר

שלום רב, טופלתי בואגיפם במשך כשלושה חודשים ללא שיפור. רופאת הנשים המליצה לי טלפונית על אובסטין, אך איני יודעת מה המינון.אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום ותודה על שאלתך. מדובר בתרופת מרשם ןולכן לא ניתן להמליץ עליה טלפונית. המינון המקובל אולי אינו רלוונטי עבורך כי וגיפם לא עזר וכדאי לשאול את הרופאה. יש לברר גם איך להתחיל כלומ לקיחה רצופה לשבועיים ואח"כ מנת אחזקה שבועית או אחרת. בברכה דר' זלוצובר

19/04/2015 | 15:04 | מאת: יפעת

תוך כמה זמן מתחילת נטילת אסטרופם יש לצפות להתחלה בהקלת תסמיני גיל המעבר?

לקריאה נוספת והעמקה

יפעת שלום ותודה על שאלתך. תוך שבועיים שלושה אם כי לעיתים ההקלה מופיעה קודם ולעים רחוקות אף לאחר יותר זמן. בברכה דר' זלוצובר