נטילת ליויאל לאחר הפסקה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/06/2021 | 13:10 | מאת: יעל

שלום רב, בת 59, נטלתי ליויאל כ 6 שנים במינון של כדור ליומיים והרגשתי מצוין. לפני כחודשיים הפסקתי על דעת עצמי ולהפתעתי, חזרו גלי חום ונדודי שינה. האם ניתן לחזור ולהשתמש בתרופה?

יעל שלום ותודה על שאלתך. מדובר בתרופת מרשם וכמי שאינו מכיר אותך ואת הרקע הרפואי שלך, לא ניתן לאשר מתן תרופת מרשם ללא בדיקה מסודרת. ככלל הפסקה של מעל חודש בטיפול הורמונלי (גלולות למניעת הריון או תכשירים לגיל מעבר) מורידה את קרישת היתר עקב הטיפול למינימלית. חידוש טיפול לאחר יותר מחודש כרוך באותם סיכונים מבחינת קרישת דם כמו באישה המתחילה טיפול לראשונה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי