אסטרוגן בשלב פרה-מנופאוזה ומשמעותו

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/04/2021 | 22:00 | מאת: אסטרוגן בשלב פרה-מנאפוזה ומשמעיתו

שלום ד"ר, כמה שאלות : גילי 53 בדיוק,בשנה וחצי האחרונות הווסת השתנתה, ישתקופות שהמחזור התדצר, יש תקופות ששוב חלף כחודש מווסת לווסת, היו חודשים ללא וסת והיו חודשים עם וסת לא סדירה, חלק דימום קצר מאוד וחלק דימום 5 ימים כמו בצעירותי. בדיקות דם תומכות בפרהמנופאוזה. שאלות: 1. האם עצם העובדה שמקבלת ווסת, גם אם לא סדיר, בגילי נחשב חריגה מהנורמה ומבוכן כשלעצמו מבחינת סרטן שד חס וחלילה? 2. האם קיום ווסת, עם תופעות כמו לפי מחזור(כאבי בטן קלים של לפני מחזור, גודש ורגישות בשדיים, מיחושים בשדיים, עצבנות וכו' ) בגיל שלי ובשלב פרהמנפאוזה בו אני נמצטת - האם זה חריג ומעיד על בעיה? 3. האם כל המתואר מצביע על רמות אסטרוגן גבוהות או להיפך? 4. אם זה מעיד על אסטרוגן גבוה- ולאור חשש שאסטרוגן עלול לגרום לסרטן שד- איך אוכל להוריד רמות האסטרוגן? 5. האם התופעות שתיארתי נורמליות לגיל שלי ולשלב פרהמנפואזה? תודה וסליחה על אורך פנייתי

אסטרוגן בשלב פרה-מנופאוזה ומשמעותו שלום ותודה על שאלתך. את אכן בפרי מנופאוזה ולא חריג שאת מקבלת וסת על כל תופעות הלוואי שלה. יש עליה קלה בסיכון לסרטן שד ביותר שנות חשיפה לאסטרוגן עצמוני קרי וסת ראשון בגיל מוקדם, וסת אחרון בגיל מאוחר או נשים שלא הרו וילדו. לא מקובל להפסיק את הוסת מלאכותית מסיבה זאת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי