מה בין ליוויאל ואביאנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

20/04/2021 | 19:29 | מאת: אריאלה

בת 59,לאחר 7 שנים עם אביאנה הרופא החליף לטיפול בליוויאל.מה ההבדל בסיכונים בנטילת ליוויאל על פני אביאנה, האם יש יתרון בהחלפת התרופה?מה שונה בהרכב ההורמונלי שלהן?

אריאלה שלום ותודה על שאלתך. מדובר בשני תכשירים שונים בהרכב ההורמונים המרכיבים אותם וזה לא המקום להיכנס לביוכימיה שלהם כמובן. עם זאת הסיכונים שלהם דומים. יש אולי יעילות יתר לליויאל בהשפעה על חשק מיני. אני מניח שלרופא הייתה להחלפה כגון ירידה ביעילות לאחר זמן ועלייך לברר עימו. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי